PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, January 25, 2011

WANG …….KENA BERSIH BARU BERKAT

Wang sebanyak mana pun tak cukup.
Tapi ada rasa tak ….. berkat atau tidak wang yang dalam tangan kita.
Kadang2 kita tak ada duit banyak pun….. tapi kita rasa tak terbeban mana…
senang sajaaa….. relax aja …
okkkk jeeeee …..
Kadang2 …. dapatlah duit ….. kita pun konpius .
Sekejab sangat duit ni habis ……
ada saja … yang datang … menyebabkan ia habis dan tak terasa.

Korang paham tak … apa aku cakap ni ……
Baru2 ni adalah jumpa membar yang ajak join MLM … katanya
“lubuk duit ni “…… huhhhhh lubuk kau …

Yang aku tau … lubuk ikan ….. kat situ banyak ikan dok menenang … nunggu .
Dia pun bla nblaalaala ablaala
inilah masanya …kita

huhuhh … tak yah susah2….
ni bukan … sistem ..

syarikat … bg … hadiah ..
boleh bercuti …. umrah … bagai ….Huhhhh bestnya ….
Tak yah buat kerja….. duit masuk tiap2 hari ….
huhuhhhhh …. gila …. tak keja ….. duit dapat ….
Ada kaa……. cam tu senanglah … kaki2 yang tak dak kerja kat luar … tu
yang nganggur tanam anggur ….
Aku pun kata “ napa kooo tak gi cari …. org mcm tu …..aku ni dah ada keja ….. dah ada duit ”
hehehehehe pedajal dia ….. (Sebabnya aku dah nampak muka Pak Att yang semacam ……. aku takut karang dia jadi king kong ) hahahahahahah
Jadi penutup cerita …. sebabnya malas dah aku nak layan …
“KKkk … nanti aku telefon kooo , aku interesting gak benda cam ni , ni …..” hheheheeh ayat melepas diri
Dan ….. aku pun dah lupa …. hingga hari ni … aku ada baca ini artikel kat ZAHARUDDIN.NET ….
gi lah baca sendiri ……
kalau korang tak kenal sapa Zaharuddin ni …. google je……
ok ….. mak nak pi  menyambut seruan agama , bangsa dan negara …
bye …..



*  Picture tidak ada kena mengena dgn org hidup dan mati . All the pic credit to google

9 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

geng2 MLM/piramid, ramai yang tak boleh terima kenyataan bila kita usulkan hal halal haram, sebagaimana yang selalu Ust Zaharuddin terangkan. Mereka kata 'kita dengki, kite jeles'..

Itulah bahayanya bila wang menguasai minda..nafsu menguasai akal..

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

makcik orang yang paling tak percaya, dapat duit cara mudah. dalam hidup , makcik nak kontrol wang, bukan wang kasi kontrol makcik. Makcik tak kayo pun tak pelah, bukan itu duit lebih boleh kasi tanam dalam kubur sekali ngan makcik. Kalau kaya pulak, takut anak-anak bergaduh pasal duit.silap-silap, dia biar je makcik tak terkubur .panjang tak?

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya tak minat MLM....tiap kali org MLM datang....saya akan lari laju2..hehe

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memandai jer cakap..tak yah keja..duit dtg sendiri...nyampah...ingat kiter ni bodo ke.....

* kita tag awak...nanti dtg blog ek..tq

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DDZ~ betul..... kaang2 pening nak melayan

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cik Ina ~ saya sokong mak cik .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kase ~ say no to MLM

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ina ~ depa rasa depa pandai .... heheheh

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam kenal...masa memula dulu memang ada gak rasa teringin ( sapa tak teringin kaya ooii ) tapi bila dah didedahkan dengan bermacam info, baru otak ni terbukak sikit...mana ada buleh dapat duit dgn goyang kaki, org jual dadah pun kena wat kerja kalu nak dapat duit....