PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, January 7, 2011

CERITA BAWANG LAGI …..

Hari ni … dah riuh satu Malaysia ….bawang naik. Dalam UTUSAN ONLINE  di Kuala Kangsor , Mak Jah jual nasi lemak pun dah tension. Bawang naik…. nasi lemak dia macam mana …….

Pic … from Google
Kalau kurangkan bawang … nanti sambal tak sedap..
Naikkan harga ….. nanti pelanggan kata mahal …

Maka Pak Menteri pun jawab ….
“ Kenaikan harga bawang putih di pasaran tempatan kini, adalah sesuatu yang tidak boleh dielak dan dikawal oleh kerajaan……….. bla bla…. Import dari China ,…. blla blaaa … China kena banjir ……..
Tak leh import dari negara lain …. terikat ngan kontrak ….. “

Huhuhu …. alasan basi …. alasan kontot ….
semuanya ALASAN ……

ALASAN …. ALASAN … ALASAN …….
Penyelesaiannnnya ?????? zeroooooo ……

3 comments:

FATIN MRAZ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam ziarah,
mmg da cam lunrah, asal perayaan sume harga naik.. kite yg tertindas.. biler penyelesaiannya zero..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Thank Fatin...
emmmmm kita lah mangsa2nya ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
This comment has been removed by the author.