PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Saturday, January 15, 2011

BILA REJEKI DI DEPAN MATA…..

 

Kata pepatah … rezeki jangan ditolak

Bala jangan di cari ….

Semenjak , 2 menjak , 3 menjak …4 menjak ni ….

ada… mcm bau jaa….

Manalah nak cari …. bukan musimnya ….. daunnya  banyak looohhh …

Sekali malam tadi … sampai umah …

keluar keta jaaa….. ada bau baunya …..

nak sebut …. karang …Pak Att kato … giloooo ke apa ….

Masuk umah ….. hahhhhhhh ….. dok tergolek atas meja makan …..

benda alah niii …..

Tak lah banyak ni …… ni gambooo taun lepas …..

Sebiji jaaa….. tapi besar …(tak sempat ambik gambooo)

Disebabkan iklim …dan persekitaran …

ada insan yang tak leh bau durian  dalam umah ni …

terpaksa lah ….. dikopek masukkan dalam bekas dan masukk dalam peti sejuk …

Petang tadi …… dengan terujanya ,…..

haaaa… tadaaaaaaaaaaa….

huhhhh ……. kucin tidoqqq … rimau mengaum …….

taruk santan banyak2 bagi berenang …

huhhhhhh mabelas pat ploh kali …..

Sila teruujaaa…. dan terliurrrr ….. (pasang tanduk 4 tonjol ….)

.

.

.

.

Dedikasi pada abangku …Abg Li ..

…Terima kasih , walaupun dah pukul 11.00 mlm sanggup antar kat adiknya ….

Buah dari kebun mertuanya …. Terima Kasih Pak Cik Sahak ….. Buah luar musim ….

12 comments:

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oooo tidak...tolong...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kazaztan- ohhhh ..... ahhh uhhhhhh ... heheheheh

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

amboi ko ni saja nak bagi air liur makcik ni meleleh.nasib baik makcik dah stop production.kalau tidak mahu anak dalam perut mengidam.mabeles tu...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cik Ina ~ kalooo ... production buka balik ... amboo sanggup pos laju ke sana ...

~ mau pengsan abg posmen

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sedapnyaaaaaaaa... dah lama tak makan durian ni... :(

Piasara said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaa...nak gak.Ank akk yg kakak tu nak sgt,tp tak dak musim kan la ni..sian dia.Kalau musim tu suami akk sllu beli longgok2 tu,tak main le sikit2..sekali 20-30 bijik dia beli,maklum la rakyat jelata ramai..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kak Cik ~ belum musimnya .... kalau musim tiba .... tak lalu plak nak makan .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pia~ tul .... kalau musim jujuh .... berlambak2 .....
Dlm Family CA selalu bergaduh . Bukan bergaduh berebut durian. Bergaduh sebab , tak ada sapa yang mau pi kebun ayah kutip ... (lawak plak)

Masing2 pegang prinsip ~ bawa 10 hinggit kat tepi jalan ~ Mmakan tak habih .... memang dasar

geraugebang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aslm,
Wah, kak gerau pun dah lama tak makan dorian kak Chik Oooiii...Hangin kalau makan.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kak Gerau ~ hangin ka puting beliung ke....sedap punya pasal.bedallll ... Sakit kira belakang ..

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pulut durian~~haha~~saya tak makan durian lah~~

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bujal ~ rugi nikmat donia ....