PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, August 21, 2014

BENDI KEDAI

4 batang ... 70 sen .
Terkujut mak marin .....
Tak pa..... dah tanam 14 pokok .... lepas ni ... jenuh makan ....

Wednesday, August 20, 2014

BUAH NAGA

Pokok Naga ni ... bukan CA yang tanam .
Dan buah Naga bukan dalam senarai tanaman yang CA suka. Entahlah kenapa .... sebab warna ka.... atau apa pun tak tau.
Pokok ni ditanam oleh tuan rumah . Masa mula pindah pokoknya macam hidup segan mati tak mau.
Abg Leman .... tambakkan tanah dipangkal pokok.
Taruk baja skit ...
Betulkan skit .... kecerunan nak tumbang tu ....
Tetiba .... ja . Keluar bunga ....
Kemudian sehari dua lepas ... tengok dah warna merah .
CA pun tak tau ... merah tu tandanya masak ke hapa ....
.
.
.
Sapa tau.....