PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, January 14, 2011

TOK BILAL ….

 

Hari ni , Trengganu umumkan kenaikan elaun Bilal masjid dari  RM500 ke RM700 .

Tahniah ….. satu langkah memartababkan masjid dan ahlulnya  …

Selalunya …. kalau orang sebut bilal… mcm tak ada aura sahaja.

Harap2 Pak Bilal kita semakin komitmen dengan tugas-tugas di masjid …

bukan apa ….

Bila dah Tok Bilal dan naik pangkat …

Masjid pun kena lah jaga standart  kebersihannya …

Selalu sangat  … bila singgah mana-mana masjid ..

bilik air dan tandasnya …. spoil ….. kotor ..

mangkuk tandas tu …. udah kuning ….

Sekali tu … Ca singgah satu masjid kat dalam negeri Perak…

Bau najis kering … mengemboq ngemboq sampai keluar …..

Selalu juga …..

kat tempat muslimat ….

telekung ….. subahanAllah …

kotor … kuning … berbau ……

Rasanya …. Majlis Agama Islam …. kena buat pemantauan lebih …

kena ada standart piawai untuk kebersihan masjid dan surau …..

Kalau benda lain …boleh kita jaga…..

kenapa RUMAH ALLAH selalu kita letakkan ke tepi ….

Sejauh mana pun kita pergi ….

Perjalanan  terakhir kita  …adalah di dalam masjid …

sebelum kita di masukkan ke rumah kekal …. 

ukurannya … 3 x 7 kaki ……

Fikir2 lah …….

Tunjukkan keprihatinan  kita ………… (kempen niiii ……)

 

PIC: credit to … Google Search …..

6 comments:

NGINAP SRENGENGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam chit att,


elok tu

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wsalam ayahanda ..

Kita perlu berubah kan..... jangan dok bertenggek di takok lama jaa....

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Betul tu, dah dapat gaji, kenalah rajin.jangan duk lepak kedai kopi je. lelaki sekarang dah pandai mengumpat tau.Ko tengok tanduk makcik ada kat atas kkepala tak?

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya bawak telekung sendiri.eh ye ke??haha~~bawak sejadah la~~

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cik Ina ~ haaa ... nampak tanduk ko ... naik tiga sekali ....ganasssss

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bujal ~ ...eeekkk ... ko dah tukar jantina keee....