PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, February 18, 2011

ULAR … KESIAN KOOOO …

 

Balik umah …… saja … menenang pokok2 yang ditanam baba ..

tetiba … ada benda bergerak2 …. atas pokok kari …

wuhuhuhhhhh …… dia ni …

P1030441

terus tutup sliding door …

suruh bibik … tutup semua tingkap ….

Ca tak kenal jenama apa ular ni ….

tapi asal saja namanya ular…. waaaaaa…… geli geleman …

Baba balik….. terus dia kait…..

diketuknya pala ular tu …sampai mati ….

Alaaaaa …. kesian kooo …. ular lidi jaa…. tak bahaya pun …

Tapi nak buat cam na……

kalau dia masuk umah …. mau huru hara kami semua …..

mau pengsan tak bangun aku nanti ….

28 comments:

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iols ngeri bab ular ni... even kalo tengok program kat tv ada pasal ular... iols bleh nitemare kekdahnya! tu blom lagi kalo tengok live... mau iols pitam gamaknya!

maira said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ular lidi, memang x bahaya, tapi bisa buat huru hara huhu..

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ngerinyaaa....wpun kecik tetap ngeri...

cikceriacorner said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy takut dengan ulau..hehhe

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alaa...
kesiannya.....

A.s.t.i.n.a said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aduhhhh reptilia itu menakutkann

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chik Att...
kalau akak terserempak dgn ular.. bukan akak pengsan kena patuk.. akak pengsan sebab takut...kalau dah namanya ular...

makdara TERdiva said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uish! tak kiralah beso ke kecik ulo tu..tetap gak geli n seriau...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

miloais ~ rasa berdiri bulu roma kan ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Maira ~ namanya ular..... geliiii

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kaseh ~ huru hara sekg ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cikceria ~ kita semua perasaaan ada...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Dr Singa ~ nak buat camnoo...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Astina ~ heheheh ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ibu ~ tak pa... takut ular yang pengsan... lagi haruuu

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

MDT ~ janji namanya ular ... heheheh

LadyRye said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau aku peduli hapa ular lidi orang burung! nama kata ular - sila bunuh! kalau tak bunuh aku trauma selamanya!

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kekadang kesian kat ular...sebabnye kita yg tak tahu macamana nak handle ular ni...kalu tak selamat dia...sama la ngan anak haji amir pun...hehhee

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tgk ular aje sudah meremang bulu roma...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasib baik bukan spesis senduk...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Lady rye ~ tul.... trauma... fobia... segala tok nenek seangkatan dgnnya...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Fadzli ~ dia silap ziarah ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kazazthan ~ samolah kitaa.... bukan yang idup ... yang plastik pun ... takutttt

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DDZ ~ kalau senduk rasanya kenal ... senduk boleh ketuk pala rimau ...

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Chik Att..kalau saya..pun sama..mesti panik gile kalau tengok ular tu..kesian la gak..ular tu kena ketuk..hu.hu
http://inanazir.blogspot.com

Cik Pah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau mimpi dipatuk ular pun best jugak kan..

mekchu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uii.. walau pun kecik tp dia tetap ualrrrr... tetap ada bisa.. selagi tak nmpk mayat, selagi tu lah akan risau... syukur tak de apa2..

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang kesian, tapi dah nasib ko nak jadi ular, orang tengok takut. pendek umur hari tu dia, sapa suruh ko lalu situ. Takziah ular.