PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, February 11, 2011

NENEK KEBAYAN

P1030266
Yang depan tu bukan nenek kebayan …
itu maid CA….
Rumah di belakang tu …. korang tengok klasik tak …
macam rumah hansel and gretal pun ada gak …… hahahahah
struktur rumah ibu tu dah mencapai 100 tahun lebih ….
Cuma telah diletakkan dinding bata … sebab dinding asal dah reput. Tapi dibahagian sisi dan belakang masih kekal yang lama.
ini rumah mertua CA , rumah kelahiran C’Ad  …
kata mak mentua CA …
dulu …. Panglima Nayan pernah bersembunyi di rumah ini …. rumah asallah …..
Rumah asal …. semua atas ….. siap ada veranda lagi …
dari cerita tu ….. asal rumah ini besar lah ….
Sebelah kanan tu… rumah ibu . Masih ada lagi struktur asal dia ..kalau masuk di dalam…
tapi CA memang surrender lah… kalau tinggai sorang2…
menyeramkan …. hahahahahah dasar penakut ….
P1030265
seriusly ….. CA memang suka tinggal kat sini .
kawasan luas …
depannya ngadap bendang ….. anak2 memang suka sanagt .
laman luas ….. dan memang stail kampung betul ….
Walaupun rumah tak cantik ….. kemudahan terbatas…
tenang dan aman …. seronok duduk di sini ….
InsyaAllah …. kalau murah rezeki … rumah ini akan berubah wajah tidak lama lagi …
Bila ….. belum tahu lagi …… tunggu ….
Bulan jatuh ke riba …..

26 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chik Att, makcik pun nak duduk rumah dan kawasan cam tu. minat sangatlah alah-alah kedesaan ni.

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Seronoknya bila ada kawasan lapang untuk bermain dan tiada gangguan lalu lintas yang menggila... :)

makdara TERdiva said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila tengok rumah lama2 ni..nostalgik sungguh!

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tapi kan ...
malam2 mesti menyeramkann!!
.
mana gambar bendangnya!!

aNiS tHe BumbleBee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Rumah camni best kan..sejuk je malam2...

tapi bila ingat kak limah....
"enjit...enjit semut...."

ngaaaaaaaa!!! larikkkkk!!!

Cik Pah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lapangnye laman.. mmg puas kanak kanak main waktu petang

A.s.t.i.n.a said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

byk sentimentall value tau rumah ni.. sejuk jer tgk..

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang best ngan suasana kampung yg masih kampung.... sunyi - damai - menenangkan...
jauh dari hiruk pikuk kota besar yg menyesak kepala otak dan degup jantung!

*nak balik kampunggggggggggg!~*

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Chik Att..kite takdak kg...seronok kan time cuti..saya rasa keadaan time raya pun meriah..tak macam kat pekan..bila raya sume orang raya kat GSC..INA NAZIR BLOG

Farhan Zulhusmi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila duduk dikawasan sebegini nikmatnya lebih daripada dibandar kan??
kan2....

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala..sayang ye warisan 100 thn mau dirobohkan ke...

TopsyTurvyMum said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

klasik sungguh!
teringin gak nak tengok bahagian dalam:)

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cik Att ~ org bandooo ...... teringin nak duduk kg ...

karang betah keeee

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kak Cik ~ yee..... memang tak ada lalu lintas ..... bebas ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mak Dara ~ nostalgik .... heheheh... masa hari pertama jejak tangga umah ni ........ Kakak2 CA bantai nagis ... kesian ke adiknya ... hhehehe

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DrSinga ~ huhhhh memang menyeramkan .... bendangnya nanti kita tayang .... tunggguuuuuuu ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Anis ~ enjit jit semut .... terrakan kak limah siap bleh panjat bumbung rumah agi .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cik Pah ~ siap bleh guling2...buat pilem industan

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Astina ~ sentimental untuk C'Ad dan mak dia lah .... kitatak de apeee...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Milo ~ kita kalau lama2 tak tgk bendang .... huhuhu mcm mimpi2

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ina ~ biasalah ... org pekan balik kg ... tu yang highway jemmm

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Farhan ~ nikmatnya tidak terucap dgn kata kata

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kazazthan ~ huhuu tak daya CA nak duduk umah tu ..... tiang kat dalam tu banyak .... lantainya rendah ...
umah atas dah reput .......
yang tak tahan ..

Jamban kat luarrrrrr...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

TTM ~ nanti kita buat tayangan percuma .... bahagian dalam

a r y a t i said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak sabar nak tengok rumah 'magika'ni!

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kaseh jeles tgk org ada kampung tau.. :(