PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Sunday, February 6, 2011

EGYPT CRISIS …

 

Keadaan di Mesir semakin serius …

sama-sama ita  berdoa agar …. kebangkitan rakyat ni dapat diselesaikan segera ….

Dan Mesir akan kembali gemilang menjadi antara negara Islam terulung seperti di zaman Nabi dan khulafa’….

Di dalam surah Yusof ….. pun dah kita tau … sejarah dan kemakmuran Mesir ….

Dan kita berdoa …… tiada campur tangan US dan golongan munafiqin di dalam menangani krisis ini ….

CA pun tak tahu nak cerita sangat ….. baca pun sikit2 saja …

Syabas … pada Kerajaan Malaysia …..

dah berjaya membawa keluar rakyat Malaysia dari Mesir dengan selamat ….

Tak perlulah kita menuding jari … menuduh

membuat cerita dan pelbagainya …… 

Yang penting Kerajaan dah melakukan yang sepatutnya untuk rakyat….

Itulah kepimpinan yang kita mahu …… jadi biarlah dilakukan dengan ikhlas …

CA tak masuk belah mana …

Pengumuman PM malam ni …. kata semua perbelanjaan ditanggung kerajaaan membuatkan para ibubapa  dapat menarik nafas lega ….. bukan semua orang mampu …. dan punya kewangan yang kukuh…..

Yea lah kan …….  kalau belanja untuk benda lain …. boleh keluar … takkan benda yang melibatkan kebajikan rakyat tak boleh …

barulah slogan …

RAKYAT DIDAHULUKAN , PENCAPAIAN DIUTAMAKAN…..

bermakna ….. betul takkkkkk ….!!!???????

2 comments:

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iye tak perlu tuduh2...mungkin kerajaan amik masa utk kaji strategi...bukan ye skit2 yg nak dibawa keluar...hrp2 mrk semua selamat

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kzazthan ~ tul tu .... kita nak balik kg ajaa pun ... guna pelbagai plan ... heheheh plan A ., B ...