PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, February 24, 2011

PULUT MANGGA

 

Lamakan tak tayang  … makan2 ni ..

ni haa….. lama dah teringin nak makan ….

Nak makan pulut derian … takut ada yang pengsan dalam umah …

Durian pun dah banyak la ni…

tapi hampeh ….

Mahal nak mampus….. derian kampung …

bodo-bodo ….

sekilo 8 hinggit …….

kalau sebijik … koman2 mau 2 kilo lebih …..

kalau kulit boleh kunyah sekali ok lah juga…

mengantikan derian … buat yang ni …

Itupun ….. mahal gak …

sekilo 8 hinggit gak … tapi dapek la dalam 5 biji …..

.

.

jom  …. jemput …. jemput ….

19 comments:

A.s.t.i.n.a said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alamakkkkk... tak tahan ni.. sedapppnyer nampak

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedapnya CA..biasa org thai mkn dia ada kuah santan sekali kan..

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

emmmm.....! sedapnya tu
terliur lah nak makan mangga ngan pulut!

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala chik att..pepagi dah tunjuk makanan tau..

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak pernah lak saya makan pulut + mangga...pulut + rendang saya selalu makan...~hehe

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nampak begitu manis si mangga itu
~drools~

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kuah santan takde?

LadyRye said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesian orang bukan utara, CA

depa tanya kuah santan! hahaha!

ya allahhhh pulut lemakkkkkk jangan la pleaseeee..tolonglah simpati pada ibu mengandung yang selalu angin badan niiiiii....

dah la aku tak reti buat pulut lemak ni..semua nak harap mak, mak pulak sibuk kalah menteri pertahanan! satgi aku tala pi rumah CA gak kot! bagi alamat lekaih! tak pa, mempelam aku beli, pulut aku beli, santan aku beli, CA tolong masak saja! buleh? hahah!

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pulut mangga...aduii dah lama tak makan!!!!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Astina ~ heheheh sedapppp

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kaseh ~ ya ... makan diaorang lerr tu

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Milo ~ mehhh ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ina ~ itu tandanya ... hati ceria

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DDZ ~ kena cuba ... sekali cuba nak lagi

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

h4ni3 ~ memang manis ..... apa nama tah ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bujal ~ tak perlu .... pulut tu dah letak santan

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ladyrye ~ ampunnnnnnnn ....

kalau tak tahan... meh CA buatkan....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kazazthan ~ meh makan ...

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mangga ngan pulut makcik belum pernah cuba, kalau ngan durian pernahlah.makcik terliur.