PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, February 2, 2011

SITUASI PELAJAR M’SIA DI MESIR

Berada di kg ….
mendengar keluhan  dari my BIL & SIL yang mempunyai anak2 di Mesir …
menyebabkan CA terpanggil untuk cuba  melayari ruang maya ini untuk mencari idea bagaimana mendapatkan maklumat tentang anak2 mereka di Mesir .
Semua talian perhubungan samada telefon , internet semuanya terputus..
jadi ruang yang ada …. CA dapat sedikit link dari Lutfi di Na5wa
Jadi pada rakan-rakan yang ingin mengetahui situasi rakyat , sedara mara , anak …. pelajar kita  ….
CA dapat info di sini  LINK ini …
juga boleh berkomunikasi di laman facebook
facebook mesir
klik pada gambar untuk link terus …..ke talian ….
Juga … boleh klik di side bar CA … ada feed update news dari sana …
.
.
.
Apa2 pun … sama2 kita panjatkan doa semoga semuanya selamat ..
anak2 kita ..
adik2 kita ….
saudara2 kita ….
semuanya …Selamat ….
dan pihak Mesir dapat menangani masalah ini dengan secepat mungkin ….
Pada Kerajaan Malaysia …… berilah bantuan segera …..
Kita tidak pernah gagal membantu rakyat negara2 jiran yang ditimpa bencana dan musibah ..
jadi …..
Bantulah rakyat Malaysia …. anak Malaysia … yang sedang dikelilingi oleh kesukaran dan kesusahan ….

CA…. hanya sekadar doa yang dapat dipanjatkan …

4 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Betul tu, tak kan negara luar ditimpa musibah, cepat je dibantu. Pelajar kita lagi penting nak dibantu ngan segera. Semoga mereka semua selamat di sana.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cik Ina ~ betul tu .... ni dok tayang kat org kata kita baik.....

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bagi saya, tindakan Wisma Putra ni TERLAMBAT. Lembab sgt nak keluar arahan suruh bawa balik rakyat/student Malaysia. Kononnya 'keadaan terkawal'. Sedangkan byk negara dah awal2 lagi bawak keluar warga mereka.

Dah serious sgt, baru terhegeh hegeh nak bawak budak2 ni keluar. Harap mereka semua selamat.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DDZ ~ emmmmmm ..... dah faham .... di situkan tak ada keuntungan ....