PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, February 21, 2011

KUPANJATKAN DOA ….

P1030322
Ini pembantu rumah CA …..
5hb Mac ni akan terbang balik … tamat sudah perkhidmatannya dengan kami .
Risau juga CA …. Aisyah rapat dengan dia …. dia yang mengasuh Aisyah dari tapak kaki 2 jari …
Alhamdulillah pengantinya  ….. akan datang 3hb Mac  nanti .
Bekas pembantu rumah CA yang lama sebelum ni.
Urusan imigresen Indon dan M’sia semua dah selesai  …
Dah bayar separuh kat agen …
tapi  minggu ni tetiba agen telefon … suruh pi bayar levi ..
kenapa? ….. satu pertanyaan pulak….
Sudahlah masa apply kat imigresen tempoh hari pun kami kena buat sendiri …
alasan majikan kena pegi sendiri .
Masih bersabar …… Baba pegi imigresen apply … Alhamdulillah … tak sampai 1 jam …. lulus …
Ini   levi plak…. kena gi bayar sendiri ….
Apa kes……. duit yang aku bayar tu untuk hapaaa….. kalau semua aku buat …..
Masih bersabarrrrr ….. sebab pembantu baru belum datang …
tak mau bagi timbul masalah ……Bg datang dulu …
Mohon doa kengkawan….. agar semuanya berjalan lancar …..
satu lagi ….
102_6329
Ini mertua CA… umur dah 80 lebih
sekarang ni dah masuk 4 bulan dia tinggal dengan kami …
dia kena strok … lumpuh sebelah badan ….
sejak 5 hari lepas …
tekanan darah dia naik …… dan sekarang keadaannya agak membimbangkan …
Nak ke bilik air dan bersolat pun perlu diangkat dan dibantu.
Nak bangun duduk pun dah tak boleh ..
Baba …… terpaksa ambil cuti lagi hari ni ……
Rumah CA … penuh dengan sedara mara….
aduhhhai…..
28hb ni last date submit tesis ….
banyak lagi yang tak siap …..
Mohon doa dari semua ….. Agar dia kembali sihat …Semuanya dapat disettlekan ….. dengan selamatnya …
dan pembantu CA yang baru ….. tiba pada waktunya …….

“kekadang didatangkan ujian untuk kita ….. untuk kita sentiasa mengingati-NYA “

22 comments:

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

CA : bleh bayangkan.... harap2 CA tabah - pressure sangat2 kan???

tak pe... take one step at a time.. insyaallah bleh selesai tanggungan tu semua..

iols harap MIL CA cepat sembuh...

LadyRye said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thesis aku pun 28hb ni gak due date!

haru!

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gaji bibik mahal tak?

A.s.t.i.n.a said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Moga mak sihat2.. ejen pembantu rumah tu betul2 nak lepas tangan. maner de kita uruskan semua sendiri.. baik x pyh bayar dier camtu..

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

agent Indon sekarang dah pandai demand...belum apa2 nak suruh masukkan duit dlm akaun..

ada agent pembohong..dapat duit terus senyap

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

agent Indon sekarang dah pandai demand...belum apa2 nak suruh masukkan duit dlm akaun..

ada agent pembohong..dapat duit terus senyap

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

moga dipermudakan segalanya buat CA..aminn...

cikceriacorner said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

moga segala urusan dipermudahkan..:)

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Miloais ~ thank... harap semua cool ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ladyrye~ waa... sama kita.... rasa nak meletopp pala otakkk

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bujal ~ murah jee.... kira timbang kati jeee...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Astina ~ thank .....

tu la... bengang gilerrr... mcm nak hempok ja pala dia ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DDZ ~ harap2 tak jadi kat CA...... banyak songeh depa ni

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kaseh ~ thank.... harap2 gitu lah...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cikceria ~ thank..... semoga doaku disambutNYA

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

biasalah tu CA, orang tua, masa dia ada ni, kita jaga, nasib baik ada pembantu. sabar , ada hikmahnya tu.

sahromnasrudin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamualaikum..

saya dapat bayangkan..semoga awak tabah hadapi situasi ini ya

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Chik Att...
serupa dengan akak perlukan pembantu untuk membantu kerja2 dirumah... agen memang macam-macam. Sebab agen tahu kita benar2 memerlukan pembantu... tidak boleh tidak kita harus bayar juga...
Akak pun pernah tiada pembantu selama 2 bulan. Hampir demamlah jugak kami sekeluarga mengendalikan semuanya sendiri...
Akak doakan semuga semua urusan Chik Att akan dapat diselesaikan dengan baik. Insya'Allah...

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Julai ???
Sekarang baaaaru februari!!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sahrom ~ terima kasih . Saya sentiasa berdoa diberikan kekuatan utk mengurus MIL .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ibu ~ betul.... depa menangguk di atas kesusahan org .... dahlah dibedal ...cost yang mahal ...

Alhamdulillah ..... pembantu CA yang bakal datang dah pernah keja dgn CA selama hampir 5 tahun ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DR Singa ~ huwaaaa..... baru perasan .... apasal JUlai ... haaa dah tukar 3hb MAc laa.....

baru perasan ..... tadi tgh baca pekeliling bulan membaca kebangsaan .... jatuh bulan julai .....

kita insan yang lemah .....