PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, February 17, 2011

GONG XI FA CHAI

 

Lepas dah …. pelbagai aktiviti di kg baba …

3 hari lepas tu… balik kg CA…

kat sini tak ada lah benda yang best nak buat …..

hanya melangut tengok kartun je lah ….

aktiviti tak banyak …..

kena pulak hari yang sama ….

kawan tok wan …. hantar hamper …. ni …..

P1030301

taukeh  kedai tile … kat Gurun …

rezeki buat budak2 ni laa….

Beriya…Si Ariff….. siap suruh ambil pic … sebelum dia merobohkan semua tu …

Depa tu… teruja ngan air sarsi botol tu  jaaa….

Sebab kalau kat umah …. CA memang tak beli ….

Tak elok bebudak minum air gas ni ….

jadi dah depan mata gini ….. huhuh rezeki depa lah ni…… belasah laaa…..

Mak memang tak leh  kata apa  dah ….

karang kena jeling ngan tok wan ngan tok ….

gasaklah koranggg ……

Tok Wan pun …. sama naik ngan cucu …. berebut minum air gas tu …..

4 comments:

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betui tu..kalu dah duduk depan mata nak larang pun susah...nak2 ye kalu ada datuk & nenek ye... memanjang aje la kita nie salah...ehehhehe

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagus CA pantangkan bdak2 ngan air gas tuh.. kat umah kaseh lak anak2 buah mmg pantang gak..pantang nampak.. bleh jadi air rutin harian tuh..kalau suh minum air masak...liatt.. bg sebtol air gas..laju jek,,,siap buh dlm botol susu lagi tu

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

air gas???? memang le bebudak suker
sama gak cam kat umah iols.... tho iols jarang beli... tapi hb suker plak beli!

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

air gas makcik tak berapa suka.kalau oren kampung sukalah, kurang gas. Budak kalau dah jumpa atuk ngan nenek, mesti tak boleh kita nak larang.macam kita kecik-kecik.