PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, March 7, 2011

MOHON DOA …… BERILAH YANG TERBAIK

Salam dan selamat pagi…

hampir 3 hari tidak bersiaran ….

kenapa ….

Keadaan MIL CA semakin membimbangkan …dan agak kritikal …

jadi pada hari Jumaat lepas … berkumpul semua 9 adik beradik baba  di rumah kecil kami

dan keputusan dibuat …

akur pada permintaan MIL untuk dibawa pulang ke rumahnya  …

Jadi hari sabtu lepas …. selepas CA menghantar Maid … di airport Bayan Lepas ..

MIL di bawa pulang … dengan berkonvoi …. 3 buah kereta ….

kami bersama 2  lagi keluarga  abang baba …

Yang lain bertolak pulang awal pagi ….

mengemaskan rumah yang dah lama ditinggalkan…..

dan membersihkan apa yang patut …

Kami sampai semuanya dah selesai dan kemas ..

mak diangkat ke tempat tidurnya yang biasa ….

tersenyum ….. mungkin dapat balik ke rumahnya ….

Petangnya … baba bersama Pak Tam dan Pak Cik membaiki tempat mandi MIL

dan menyediakan tempat tidur beroda … bagi memudahkan pergerakan

untuk membersihkan dirinya ….

Dipanjatkan  doa …. semoga ALLAH mengurniakan yang terbaik untuknya…

Ketika inilah ….. nampaklah …. betapa pentingnya keakraban dan hubungan antara adik beradik…

Alhamdulillah ……

MIL dikurniakan dengan anak2 yang begitu menyayanginya dan mengasihinya…..

kami menantu2 perempuan ni … hanya membantu …

Untuk pengurusan MIL semua dilakukan oleh anak2 lelakinya …

Sejuk mata memandang …..

Alhamdulillah ……. ternyata … dalam hidup kita ini … kasih sayang adalah segala-galanya …

Moga ALLAH melimpahkan kasih sayangnya buat kita semua…InsyaALlah ….

 

….. rumah ni dah tinggalkan lama…. huhuuhu … jumpa sarung ular 2 3 keping kat dalam tu ….

betul2 menyeramkan ……..(malamnya CA lari balik tidur kat umah mak … serammmm)

12 comments:

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erkkk... sarung ular...gile seram..smeoga MIL sihat hendaknya...

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

moga MIL akak cepat sembuh dn dalam lindungan ALLAH selalu.. ermm kak..kalau ada sarung ular tu maknanya ada la dia dalam umah tu..kena hati2..

A.s.t.i.n.a said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Moga ibu sihat.. melankolik momen

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Chik Att..
mmg seronok lihat keakraban adik beradik...
sebabnya adik beradik suami akak pun amat rapat antara satu sama lain...
mmg bahagia lihat bila mereka bersama2....
kiranya satu Anugerah bg ibu dan bapa bila punya anak2 begitu....
mudah2an anak2 kita pun akan jadi akrab dan berkasihsayang sesama mereka....

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya doakan yg terbaik buat your MIL.

Hati org tua, mereka lebih senang di rumah sendiri...

Bukan wang, bukan harta yang penting...anak-anak dan kaum keluarga yg menyayangi itu lah yang terpenting..kita jadikan iktibar...saya respect dgn anak2 lelaki MIL itu yg berusaha sediakan tempat mandi dan katil beroda tu semua..

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semoga MIL chik att cepat sembuh..

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Untung CA berpeluang berbakti kepada orang tua, wpun mertua. Tetap sama.

Dan beruntung MIL CA tu dapat anak2 yang tidak berkira, tidak berkisah...

Moga segalanya dipermudahkan.
Aminnn...

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

MIL CA duduk sorang ker?
semoga Allah permudahkan urusan beliau
sejuk perut dia dapat anak2 yg bertanggungjawab :)

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Syukur Alhamdulillah, MIL Chik Att punya anak menantu yang sangat berbudi.

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Semoga MIL sihat dan dapat menjalankan kegiatan seperti sediakala...Anak2 menantu macam ni la menjadi idaman....moga yg terbaik buat keluarga CA...tentang sarung ular tu jgn dibimbangkan...dia makhluk tuhan yg menumpang je, kalu org ada tak mau dia masuk tu...

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya doakan yang terbaik untuk mak..
ubat jangan tinggal makan ya!

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baca sarung ular
alamakkkkkkk!~ iols ni dah le paling takut ngan ular
bleh termimpi kalo pasal ular ni!

my pray - agar MIL CA cepaat sembuh...