PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, March 1, 2011

BILA AIR SURUT ………

Ramai yang bertanya …

CA duduk tepi  pantai kaa…..

Jawabnya ….. bukan tepi pantai …

berdekatan dengan pantai ….

Laut tu … sepelaung ja ….jauhnya dari rumah CA…..

Cuma balkoni kami tak mengadap arah laut …. mengadap sebelah belakang ….

Cuma …. laut yang berdekatan dengan rumah CA ni …. kawasan selut …… kawasan pasirnya sedikit sangat …

selepas tsunami dulu …… kawasan ni makin dilitupi selut ..

dan … pihak berwajib … telah menanam pokok bakau ..

antaranya … untuk elak hakisan …. dan sebagai benteng …..

kalau nak ceri kerang…. kepah … remis banyaklah ….. tapi kena randuk selut…

bagi CA …. takat nak makan … gi beli sajalah … sekilo baru 3 hinggit ….

pic ni kat area pantai Bersih …….

dalam pukul 7.30 pagi ….. memang best…

My maid tgh …. menyelammmm heheheheh mencari khazanah laut …

 

Ini yang kami dapat hari tu  ……

yang besar ok … yang kecik2 tu… kena hati2…. banyak pasir ….

Nak merasa pengalamannya ….. meh la sini ….

tapi kena tengok jadual air pasang surut dulu …..barulah besttttt

17 comments:

TopsyTurvyMum said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh..kerangg..
buat mee kari, rebus cicah air asam..bakar pun sodaappp!

Sini takde la plak khazanah camtu..nampak org memancing jerr ramai..

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnya chik att..tapi..masa tsunami..dulu chik att kena tempias tak?

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@TopsyTurvyMummemang sedap.... rebus... cicah air asam... tambah cabai melaka ngan belacan lebih skit....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ina
masa mula-mula best ... tapi sekrg biasa jaa...
masa tsunami .... CA kat Kelantan ....
tapi masa gegaran kedua tu... ada.... kami semua di kerah kular rumah.... dan di suruh berpindah ke kawasan jauh dr pantai ....
pukul 3 pagi gi ketuk umah mak mertua bang ... hehehehhelawak betul

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnyaaaa
kat mana CA? nanti kita datang bertandang ek.. boleh? :D

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah - itu baru betul kerang segar! :)

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh...eh..eh...seronok mengutip khazanah laut...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kat JB ek? atau Penang?

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

boleh mandi-manda tak pantai tu??

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dapat ketam tak??

kerang tu buat sambal nasi lemak best!!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@h4ni3
boleh ..... mai lah ... jemput2..... tapi kena tgk bulan. Time air surut baru best ..... nampak mcm dalam gambar tu laaa...

kalau air pasang ..... habis tak nampak pantai

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kakcik
tul kak cik .... dia ngap ngap lagi dok nganga

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kazaztan Team
budak2 yangseronok sekali ... bleh main air .......

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kazaztan Team
org tak pernah .... nampak seronokkkan

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kazaztan Team
org tak pernah .... nampak seronokkkan

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chik att..
masa kami tinggal kat penang dulu selalu jugak pergi pantai dekat jeti bot yg pergi ke pulau jerjak...
selalu cari remis jugak.. tapi taklah cukup untuk masak... kutip2, lepaskan semula.. anak2 seronok tak terhingga dapat main tepi laut...

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ni kat pantai bersih ke???