PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, March 25, 2011

KITA PATUT BERSYUKUR …

 

sekeping gambar …. boleh menceritakan sejuta rasa …

hahaha … koooo ayat mula ..

.

.

pic ….

100_1649

sebuah sekolah menengah di pedalaman Sumatera Utara …

Pic asli ……. ketika CA mengikuti lawatan ke sana tak lama dulu …

berbezakan …….

Masa ni …….. rasa syukur teramat-amat …..(insaf kejab jeeee ….. hehehehe )

Sekolah kita ……….. jauh berganda2 elok dan dengan pelbagai fasiliti …..

.

.

tu pun….. masih ramai tak bersyukur …

.

.

baru2 ni …… ada parent komplen kat sekolah …

Cikgu bagi banyak latihan  kat anaknya  …… sampai anaknya stress ….

siap nak shuu (betoi ka ejaannya) kat mahkamah …..

wehhhhhh …. udah tahun 6 …. kelas depan …. tentulah latihan banyak ….

karang tak dapat 5A …… cikgu  jugak yang disalahkan …

penin … penin …….

Mana mau ikut maaaa ……

13 comments:

Cik Pah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tapi cik pah nak komplen kat sekolah anak buah cik pah..baru darjah satu..tapi kelas kat tingkat 2 ..sian diorang kene heret beg yg berat naik keatas.. letak kat tingkat satu apa slahnye kan..takut sgt mak bapak kacau.. kunci pagar tak boleh ker ?

Abu Aiman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alhamdulillah...
masa lawat india dulu pun gitu, saya tengok cikgu dia ngajar kat bawah pokok je, bangunan keciiik je kat tengan, opis agaknya.

negara2 depa ni jurang antara yg kaya dengan yg miskin terlalu jauh...

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg patut berssyukut CA tapi ada kalanya kena complain gak.. macam cikpah complain pasal kedudukan class..macam kaseh lak..anak2 buah kaseh langsungb takde latihan ke apa2..kitaorg inisiatif sendiri ajar budak2..

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya kkdg menyampah dgn parent mcm nie...ape diorg nie dulu tak pernah sekolah kah? di Malaysia...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Pah
tu kena complaint...... sebab tak sesuai ....Tahun satu kena duduk aras rendah ..... bukan sebab ... tandas dan ibu bapa.... tapi keselamatan ...karang ada yang terojon bangunan...sapa nak jawab wehhh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Abu Aiman
ya ... betul.... kita ni dah amam nikmat dapat

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kaseh
tak da latihan tu ..... cikgu malas

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kazaztan Team
CA cukup pantang kalau parent komplen bab bagi anak latihan dan kerja sekolah ......

kita pulun nak bg anak depa pandai ..... ingat cikgu tak pening kepala kaa... nak periksa....

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cik pah : my son darjah satu - kelas kat tingkat 1 - tapi kesian jugak le.. kena naik tangga tu...

cA : ada parents yg tak paham tu - setahu iols lah ye... bagi student darjah 6 - ada hari bertemu ibu-bapa di awal penggal - sokmo depa buat bulan 2 ... tu paling lewat lah
then cikgu2 darjah 6 ni akan terangkan teknik pembelajaran tahun 6 - memang kalo ikutkan banyak keja sekolah yg cikgu bagi bila di tahun 6 - nak plak kelas depan tuh...

iols dah lalui proses tu - masa my doter darjah 6 tu -
so iols tak kesah lah - banyak keja sekolah pun cikgu2 tu bagi kat my doter...

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Abah masa hantar adik pegi sekolah teknik siap sound kat cikgu tu, " cikgu, tengok anak saya elok2, kalau dia buat salah ka jahat ka, nak pukul ke nak rotan ke, ikut cikgu...tapi jangan sampai patah sudah lah.."...amacam cool tak..hehehhe...dalam family Haji Amir yg ramai ni, ada 4 org cikgu tau...hehehhe

Ladysirna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam kenal chik att..
betul la, budak sekarang patut bersyukur sgt2 kan, org dulu sekolah atap je, bukan ada buku sgt pun..

gedek! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sekolah pakcik hebat... siap dapat kereta lagi...

Tapi sekolah memandu, la....

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Begitulah... kita kena sentiasa bersyukur kerana bila kita rasa kita serba kekurangan, ada yang lebih menderita berbanding kita...