PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, March 11, 2011

BIARKAN KU MELANGKAH PERGI ….

 

Minggu ni memang spoil banyak perkara ….

Masalah eletrik kembali lagi ….

Bilik CA … JKR terpaksa potong letrik…sebab masalah wiring …..

Tunggu …. feedback … Jabatan …. semua kena ganti …. risiko … lintar pintas terlalu tinggi ….

Maka bertambahlah kejo……. kena report sana … report sini ……

Dalam…. keadaann kelam kabut … tu ..

handphone plak buat hal…. tetiba jaa…. rosak …..bengang gilerrr….

Sekarang bedal…… kerani punya hp….. hahahahah … (baik punya membar …. bagi pinjam)

(hidupku tidak bermakna… tanpa handphone….. uhuhuuuu android android…… )

Pagi tadi …..

time start keta kura-kura tu ….. mamposss pulak ….

Bateri ke … hapa ….. taklah chek ambik tau ……

terpaksalah … bawa keta baba …. dia gi keja naik moto…..

Maka dengan permasaalahan yang bertimpa2….. ni …..

Chek dengan ini mengumumkan …

untuk melangkah pergi … membawa diri …..

heheheheh ……. pergi bercuti …..

Yahuuuuuu …. esok sekolah cuti …

bermakna Chek pun cuti gaklah kan…. seminggu tu ……

macam2 boleh buat …….

boleh menung … menung ….

Tapi ni dok pikiaq gak….. chek nak wat apalah …time cuti ni ….

sebabnya …. tok laki tak cuti ….. nak gi holiday tak lehh ….

Kalau tak bleh la gak… gi honey moon kali ke seratus pat blas….

sambil duduk berdua …. nengok matahari terbenam di kala senja …. (wawwww…… seram aihhh ….)

ni pic …. mak cik ambik sendiri haa…. tak cilok kat mana kay …..

kiranya ada gaklah skilll ……

Apa pun …… esok …. cuti ……

maka dengan itu … jikalau tak ada entry tu …. kiranya … mak cik tengah bersukaria berholidaylah yeee…

Akhir kalam ……. .(ayattt ….. )

menjamu selera lah.. dengan maggi goreng …

.

.

.

.

.

Kalau lah korang baca …… korang rasa ayat aku macam orang  meraban meroyan  … itu tandanya ….

minda aku mengalami kekacauan yang agak kronik  …… maka dengan itu bacalah coretan ini dengan penuh hikmah dan tawaduk….serta keinsafan….

Kuundur diri dahulu …. sebelum mental korang … juga terkena virus macam aku ….. hahahahah

 

JOM HOLIDAYYYYYYY …….

14 comments:

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chik att naik mabuk pasai dok tang luaq senja² kot naa? haha. (eh jadi tak lorat utara kita?)

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Biasalah bab merapu maroyan bagai.sedapnya maggi goreng tu, laparlah.Makcik lain plak, hidup ku aman kalau hp tiada.ingatkan nak pergi mana, rupanya bercuti.yeay yeay yeay senin cuti sekolah.

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Uihh..syokynya kerja sekolah..cuti panjang2.....apa2 pun selamat bercuti...repair apa yang patut termasuk kot2 ada urat2 yang terputus...hehehehe...sedap maggi...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat bercuti panjang..seminggu tu...best..boleh ronda bali-bandung :P

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

syoknyaaaa cutii

eh, awat CA cuti seminggu jugak?
tak aci nih.. hehe

A.s.t.i.n.a said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

laa esok dah cuti sekolah kerrr?? sobss sobss..

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bukan gak berskill...mmg berskill..ehheheh...amboi sakan no...

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nok.... iols jeles uols bercuti sakan
iols nak cuti jugakkkkkkk!

hik hik hik

happy holiday nok...
moga kembali ceria bekerja pd 21hb nanti...

but you will update your blog rite???
ke... iols n the others kena tunggu until 21st???
uwaaaaaaaaaaaa!~

muahhhhhhhhh beb!

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apsal maggi goreng tu nampak lagi menggoda dari yang selalu saya makan?

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bestnya cuti..cantik la gambo tu...

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Selipar tu patutnya menghala ke sana kalau nak ' melangkah pergi ' !!!

aliaaroslan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat bercutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii panjanggggggggg. bestnya!

Abu Aiman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat bercootee...
*lapaq pulak tengok gambaq2 makanan & resepi kat blog ni.. hehe..

DeLancrettLurpak said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya suka cuti sekolah, sebab jalan tak jem, heheheh.. tapi masalahnya, car park dkt shopping mall penuh laaaa, ciss!!!