PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, March 24, 2011

BELANDA DAPAT BUAH …….

 

Tapi sebelum tu

CA nak jawab citer pasai ‘KOLEK LORI “ semalam …

kesian org belah selatan ….timur ….. tengah …..

kalau org utara … depa tau dah

“KOLEK” tu bermaksud kelindan lori …..

ok …. dah puas hati … asal  usul macam mana dia jadi “KOLEK” lori  mungkin dari perkataan collect …

.

.

k….  pepatah melayu ada kata ..

macam Belanda dapat tanah …. maksudnya org tamak tak sedar diri (pada cikgu2 yang baca … kalau salah tolong betulkan) .. heheheheh

.

.

.

.

.

tapi yang ni …

kenapa dapat nama…..

100_1551

Durian Belanda ..

sapa ada usul tergempar ……. sila sila ……

.

.

sehari dua ni ….

nak termuntah ngan citer2 seks kat news … semua rangkaian  tv….

Malaysia dah kehabisan berita gamaknya …….

17 comments:

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ha tu la die ye... dulu mak bapak saya ajo mmbaca guna surat khabar...murah aje kos ye..la nie...saya nak mengajar mmbaca kena cari yg mahal...

NGINAP SRENGENGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

SALAM CHE ATT,

Orang tak tau kasiatnya......
Baik untuk kanser peringkat awal....
Makan saja buahnya...insyaallah mustajab.

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kolek pun first time makcik dengar.dapat satu lagi perkataan baru.Durian belanda memang makcik suka, tapi asa usul nama kurang pasti dapat dari mana.

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah lama tak tgk berita kat tv.. bosan.. menyampah
buat hal sendiri lagi bagus.. hehe

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chik att...
akak pun tak tau kenapa panggil durian belanda cumanya nak bgtau.. akak suka sangat buah ni kalau dibuat air dan aiskerim malaysia...

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

belanda minta tanah tu maksudnya lebih kurang diberi betis hendak peha.

senang cite macamni,

A bagi B satu tapak kat kebun A untuk buat rumah.tapi B jenis tak sedar diri,lama2 habis tanah A dia bagi pebesarkan rumah dia.

faham murid2?

haha~~

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owhhh... kolek = kelindan
iols ingat = collect
hiks

orang belanda yg tanam kot buah tu
tu pasal jadik durian belanda

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kazaztan Team
tul...dulu ayah ...suruh baca kuat2 .... pandaikan kita...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NGINAP SRENGENGE
betoi ka.... terima kasih ayahanda

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ina minat Do do Cheng
tu baru sikit... banyak lagi pekataan org utara ni yang pelik2..... kalau jawa kena tanya sama KOG ..... dia teraa..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@h4ni3
blogwalking lagi bagus ...... time buletin utama ..... layan tgk chanel 613 ... back to barnyard....lagi bestttt

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ibu n Abah
ooo bleh buat eskrim kaaa.... kita dah lama tak jumpa.... ni gamabr masa gi medan ari tu ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X
terima kasih cikgu bujal...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais
kena cari salasilahnya ni ...

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pokok tu asal dari amerika...mungkin masa penjajahan dulu diorang yg bawak masuk ke indonesia dan malaysia...lama dah tak makan buah ni...

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya suka betul air durian belanda ni chik att oiiii

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

belanda kan dol, masuk kampung dia ingat benda tu durian... jadi la durian belanda, logik tak?