PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, March 15, 2011

BANGANG KA … BONGOK ….

Hari jumaat …. petang CA ada pojek sikit … tapi nantilah CA citer…

pada malam tu jugak … kita dikejutkan dengan berita tsunami di Jepun.

Masa pukul 7.30 malam … tu CA dah dengar tentang amaran tsunami dalam radio masa on the way ke Sri Malaysia.

Balik dr Sri Malaysia …. dalam pukul 12 malam ….

sampai umah …… uhuuuu … lampu semua menyala …

sekali masuk …… pintu dapur… ternganga …

gril … terpelohong … tak berkunci …. sliding … nganga ja mengalu2kan …. tetamu yang tak diundang …

cari manusia dalam umah … tak ada ..

dalam bilik … bibik tgh nyenyak tidur ngan Aisyah dan Ashraff …

Laki aku hilang … tel …… ehhhhh  ehhhhh sedap2 …. gi ngeteh kat kedai mamak ….

tinggal umah ….. ternganga ….. sesuka ati …..

sabooo saboooooo ……. jangan tsunami dalam umah ni dah ….

padan laaaa…. bini tinggal …. sampai kul 12 pun tak nampak jalan pulang lagi ….

dah2 aku reben … …. tgk awani … jam 1.. … huuuu tsunami dah melanda Jepun ….

SubhanaAllah …. Ya Allah ……

 

Tak terbayanng dek akal …

apatah lagi mengenangkan …. kami pun tinggal tak jauh dari pantai ….

50 meter aja dari pantai ….

kalau ombak segini besar …….. tentu tak sempat nak menyelamatkan diri ….

Macam manalah …… depa di sana …….

Dlam sekelip mata …. Allah turunkan musibah …….

Untuk kita sama2 muhasabah diri ….. dan isyarat buat kita untuk mengingatiNYA…

Tapi yang hampeh…. hampas ……. kalau orang blah utara ni kata ….. macam Beruk mat Yee …

ada lak…… tak rasa apa2….. buat lawak plak  tu ……

kalau nak baca panjang …. KLIK SINI

pikiaq ambek ………. jangan dok sesuka tak tah wan …. hala … ( kooo sekali aku bagi kaw kaw punya bahasa utara)

media Malaysia pun bengap gak…….. kot kalu tak dak cerita sangat nak cerita ….

tok yah lah dok boh …. cerita tak dak pekdah cam ni

Lebih baik …. kooooo bubuh iklan jaa….. dapat gak duit ……

Suka sangat mengagungkan perkara2 yang tak dak moral ……dah tu  …

katalah … rakyat malaysia dah tak ada moral…. dah korang pun …. moral dah hilang …..

Kenapalah berita2 bangang macam ni yang aku baca …….

Apasallah aku pi beli paper gak ……. (dah lama tak beli )

sebab aku tak beli ….

Harian M ~ asyik crita pasal org mati , accident ….

Berita H ngan Utusan M ~ lagi hampeh …. ngampu jaaaa keja ….

H ~ pula ….. asyik rasa dia ja yang betul……

yang lain2 tu ada lah lagi …… ada plak tu …. berita dah sebulan baru nak masuk ….mesti cilok punya hal ni …

Udah lah ……… ….  buat pening korang baca ja….

Nanti CA crita … projek CA cuti ni …..

 

…… all pic ….. from google……. ( Chek tak sempat nak pi tangkap sendiri ) ….

20 comments:

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

moga ALLAH lindungi CA dan family dari bencana alam macam tuh..

tentang gurauan bodo kartunis tu mmg takleh dimaafkan rasa.. ada ke buat gurauan ttg bencana yg menimpa org lain.. pastu yg pasal ratu porno tu.. haishhh bangang je rasa wartawan skang laaa

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dengan bangga saya mengumumkan, saya tak pernah tahu pun ppuan dalam berita tu

makdara TERdiva said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dalam keadaan yg kalut mcm ni pun masih ada lagi org buat lawak bangang..grrrrr

semoga Allah melindungi negara kita dari malapetaka sebegini..aminn

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya baca tamil nesan je~~

eh maria ozawa tu siapa?

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tula.. keluar berita tah hape2 kan
konon2 sensasi sangat la tu

hopefully tsunami tak melanda tempat kita.. semoga CA dilindungiNya sentiasa

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

1- saya AMAT AMAT tidak percaya Bujal tak kenal siapa Maria Ozawa..ekekeke

2- saya sampai sekarang confuse, rumah CA dekat dgn pantai apa ya?

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Buat macam kita kan Chik Att, tak dak cerita blog tak hapdet juga... :)

Cik Pah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jadik kita tak boleh lah leka dan alpa.. sebab bala tu akan turun tak kira masa dan mana mana..

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rumah awak dekat bagan lalang eh??
saya pun konpius macam daddyZiyyad

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nasib baik tak de tetamu yang tak diundang masuk.seriau dengar cerita chik Att ni.

makcik pun cam bujal tak kenal perempuan tu, first time dengar nama dia.

Yang peliknya cam mana editor boleh kasi lepas lawak bodoh cam tu ye.tak nampak kot.he he

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@KasehAminnnnn ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kucingorengemok
CA pun baca KOSMO ..... heran ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@makdara TERdiva
Aminnnn

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X
koo sekolah tamil ya dulu

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@h4ni3Aminnn doc...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad
saya pun tak percaya ...
CA tinggall di area persisiran pantai di Butterworth ....... nak datang ke nak kasi alamat hehehheeh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kakcik
yaaa betul tu kak cik

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Pah
betul .... kita beringat bila dah kenaaa

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@DrSinga
Bagan Lalang jauh dari pantai ....
Cuma pantai kita ...dah jadi selut .... kawasan pasir pun dah tak cantik .....dulu cerita orang kg .... pasirnya boleh sampai ke tengah ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ina minat Do do Cheng
itulah nasib baik ... kalau tak... tak berblogging laa mak cik ...