PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, March 8, 2011

KENANGAN ….

 

MIL sekrang ada di kg …

kelmarin kami semua termengong mengong ….

Baba balik umah …. sinsing baju …. tuju ke bilik mak ….

kenapa?  nak mandikan mak …. mak nak semaayang …. masuk2 bilik … ohhhh mak dah balik

CA balik umah …. terus ja ke biliknya…… sampai kat pintu…

ohhhh mak tak ada…

Anak2 pun sama…. sesekali menjenguk ke bilik mak …

akan dengar … “ohhh tok tak dak “

sedih plak ….. sayu jaaa… suara Ashraff ….

Ketika MIL masih sihat  dan duduk di kg…

aktiviti mingguan dan setiap kali cuti kami ..

akan dihabiskan di kg baba …

Selalunya … baba akan full time duduk di kg dengan mak dia .

CA bila cukup haul harinya ….

akan balik ke kg mak CA dengan anak2 saja…. baba tak ikut …

kalau ikut pun setakat menghantar kami saja ..

Bila di kampung …. masa kami banyak diluangkan melayan MIL….

ini adalah sebahagian pic …. aktiviti baba ngan MIL

Diangkutnya Maknya …. sorong ke hujung kg …

Patah balik …… terus ke arah umah Tok Wan Chin yang berada di belakang rumah kami ….

patah balik …. sambil ketawa mengekek2….

MIL akan menjerit2    …”sudah … sudaahhhh … bawa aku balik…. malu kat org …….”

dah ditolak balik hala ke rumah …

tersenyum MIL …. CA …. seronok ..

Tapi senyuman tu dah hilang sejak akhir2 ini ……

Hari ni Baba balik ke kg … menjenguk ibunya …..

 

P/S … Pada rakan2 yang mendoakan MIL CA … trima kasih. CA mohon maaf tak sempat nak balas komen akhir2 ini …. dan tak sempat nak singgah dan jenguk  blog kalian. Jika ada ruang … CA cuba juga bw ….nanti

16 comments:

makdara TERdiva said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

walau sudah menjadi kenangan..tetap akan ingat selagi nyawa dikandung badan..tsk!

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mesti sunyi tok dah tak duduk situ kan

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bahagia tengok gamba2 ni....
i wish i could do the same *sigh~*

tapi konpem lah anak2 CA akan rasa sunyi kan...
kesian depa...
dekat kan umah CA ngan umah MIL?
bleh le - hujung minggu bawak anak2 balik kg jumpa ngan nenek depa..

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

*kuatkan semangat!

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Heeeeee seronoknya bercanda begitu. Anak dan Mak. So sweet.

Past menjadi kenangan sepanjang hayat. Ambillah gambar bebanyak, simpan buat tatapan akan datang...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@makdara TERdiva
banyak kenangan CA kat umah suami .....kat situ best

A.s.t.i.n.a said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ase sedih lak kan.. sebab dah biasa ade kat umah..

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chik att..
kita sekarang ni dah jd contoh untuk anak2 kita...
jika kita rapat/sayang/hormat dgn parent kita...
depa pun akan mencontohi...
sesuatu yg baik eloklah kita tunjukkan buat mereka....
Alhamdulillah..MIL CA punya anak menantu yg baik utk dicontohi....

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala sedih la pulak baca citer chik att ni...sabar ye chik att...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@h4ni3
sunyi dan kosong .... sampai hari ni... CA tak tidur lagikat bilik tu...sedangkan itu balik tidur CA sebelum ni ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais
kami di Butterworth ..... MIL kat Kedah ... about one hour gak lah kalau balik ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X
sentiasa kuat ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@azieazah
memang seronok .... MIL CA ni sportiing gilaaa...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@A.s.t.i.n.a
memang sedih ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ibu n Abah
harap2 gitulah ... mencotohi babanya yang tak pernah bersungut melayan karenah maknya...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ina
InsyaAllah ...