PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, March 2, 2011

MEMIKAT YEEE….. BANGG …

Tanah ni …… dah lama kami beli …….

dulu hutan hauhauuuuuuuuu ….

lepas tu….. baba upah tolak ….

aku dah cakap tak payah …… buang duit jaaaa….

sebab…… aku sedar akan tahap kerajinan kami yang memang tiada bukti sejak dulu lagi …..

last2……. hutan naik semula ……

tapi …degilkan….. lantak lerrr ….

apa aku kesah ……

sekali balik kg baru ni ….

dia dgn penuh semangat membara ……. nak pergi menebas …..

nak bakar ….. kayu ….. tu nak bagi… cerah …

nak dilarang … memang tak makan ….. punya …..

Yang ni .. dah terlonggok dibakarnya …

Udah …. pegi sorang tak mahu…

seram katanya ……. aku juga kena ngekor…..

sampai jaa…… nampak si mamat ni ….. tertonggek …. ke tepi semak ….

dalam ati…… kooo buat projek apa kat tanah aku ni….

baba …. pegi … dia kenal org kg dia… kan…

aku pun ngekor … konon2 sambil baca msg kat tepon…..

uhhuuuuu ….

memikat burung rupanya …….

Buang karan jeeeee ……

23 comments:

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uih~~nak buat rumah baru ke??

Cik Pah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

besaqnye tanah..bukak kopitiam pun baguih no.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X
tak.... tanah ni ..dikhususkan untuk tanam lalang ...hahahaha ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Pah
spaooo looor yang nak pi minum kopi kat dalam utan tu Che Pah ....

A.s.t.i.n.a said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Berbudi pada tanah yer Chik Att.. InsyaAllah berganda kebaikan nanti.. bak barang selori tanah boleh..? utang.. hik!

makdara TERdiva said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mase kecik dulu penah gak ikot abah memikat burung lepas balik dari mengaji..grrrr

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best banget ada tanah sendiri ni...
nak plak tanah luas gini
bleh dah buat mansion...
taruk swimming pool sekali
bleh gak buat tempat main bowling
perghhhhhhhh!~

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak baik syakwasangka

bagus ek sekarang ni ada projek agro tanam lalang, hehehe :)

h4ni3 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

uii.. kalau ada anak dara kat situ, mesti dia memikat anak dara pula.. hehehe

tanah besar tu CA.. buatlah resort! :)

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bestnya Chik Att, ada tanah sendiri, itu impian makcik tu.dah lama tak bersiaran kat sini, sibuk .kat ofis 2 hari tenet rosak, ada pun pergi sikit-sikit je.

Kaseh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

buat gudang futsal la kak..hehehe...luas tanah tuh...

p/s: masih adalagi eik org memikat burung...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@A.s.t.i.n.a
hahaha .... tu kena cas perkhidmatan sekali ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@makdara TERdiva
dulu2.... kita selalu masuk utan... lastik burung ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais
best gak buat tempat bowling .... bola free byk.... buah kelapa

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kucingorengemok
setuju ..... itulah projek agro tak sedorr diri

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@h4ni3
itu laa.... ingat kan ngintai sapa.... sebab kat belakan tu ada umah org.....

resort .... hehehehe .... sapo lorrr nak datang ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ina minat Do do Cheng
kami dapat tanah tu pun .... nasib jaaa..... org tu nak pakai duit sesangat .... dia jual murah .... sekrg dah ada org minta ...dgn harga 4 kali ganda dari arga tu ... tapi tak cadang pun nak jual..... tak buat apa pun .... biaq lah dia dok kat situ ... kot2 pencen ni boleh tanam kangkung ka.....bayam kaaa...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kaseh
idea bernas ... nanti mak cik jadi tokee futsal ...... bleh tuuuu ..

Ina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah bagus plan cik att..beli tanah. aset yang bagus. cik att tak memikat sama ker..he.he

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Best la...teringin la nak beli tanah....beli tanah kampit je tuk tanam pokok....tu je mampu buat masa ni......Kat sana tanah berapa satu kaki persegi ???

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ina
kita pikat cik abng jeee.... jgn beralih arah

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Fadzli Amir
ish .... CA ni pandai bab2 rega ni..... itu big boss laaa..... kita jadi tukang dengar jaaa

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mujur cuma nak pikat burung. Kalu nak pikat orang? haru dibuatnya.. hahahahah