PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, January 7, 2013

PATCHEE BAKERI

Kita tutup citer sekolah ..
Mai kita citer pasai orang yang buat makanan ..
.
.
.
Dulu dulu tahun 80an ...
Duduk asrama kat Penang .
Petang petang melongo ... Tunggu mamak roti datang .
Masa tu mamak ... Naik basikal .
Yang paling spesel masa tu ... Roti bun besaq penumbuk mamak tu ... Belah tengah ...sapu ngan planta dan kaya ..... Kena sebijik kenyang sampai besok pagi.
.
.
.
.
Masa mengandungkan Aisyah ..
CA tak de ngidam benda pelik pelik...
Tapi ...teringin sangat nak makan roti kaya mamak .....
Hahahaha yang lawak tu .... Nak mamak yang naik beskal gak ...
.
.
.
Hingaq abang Leman .... Mana nak cari mamak kayuh beskal ...sekarang ...
Semua dah naik motor laaa...
.
.
Org mengandung mana kira ...
Aku nak roti kaya mamak naik beskal gak ...
Hahaahaha....
.
.
Tapi Allah .... Sambut doa...
Masa temankan abang CA selesaikan satu hal dgn sebuah bank di Jalan Macalister ...
Tak ada parking ... Jadi letak keta kat lorong lorong belakang ...
CA tunggu dalam keta ....
Tiba tiba jaaa bunyi ting ting ting ..
Mamak roti kayuh beskal lalu ...
Huhhhh .... Apa tunggu .... Beli sampai 5 biji ... Tak share share dah ....
.
.
.
Kkkkk.... Kat Penang antara mamak roti yang terkenal adalah Patchee Bakeri ...
Kaya dia sedap ...pekat ...melekatt ...
.
.
.
Roti ...sapu planta kaya .... Heaven ....

8 comments:

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hihihihihi.
Ingatkan suami CA kena bawak balik naik basikal roti sapu kaya....hihihihi

Kakcik Nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Syukurlah akhir dapat juga apa yang diidamkan. :)

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tiba-tiba teringat roti benggali cicah kuah gulai. Ish, Chik Att ni buat jiwa kacau la :-)

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

doa ibu mengandung... hehe

munna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dulu masa kecik2 duduk kat tepi kilang roti .... wangi je bila roti dah masak....

Mamasya22 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aslmkum Chik Att.
kalau masa mengandung selagi tak dpt mk yg diidamkan mmg dok teringat.

eni said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chik att...dkt asrama mana tu....kita pun dulu masa kat asrama petang2 tunggu mamak roti juga...chek di asrama st jojes....hehe...

nuna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

GEORGE TOWN: A leading bakery in Jalan Datuk Keramat here was sealed off for two weeks after State health authorities found rat droppings in its premises during a spot check today.

Although health inspectors did not find any rats during the two-hour long spot check on the bakery, which is popular for its roti Benggali, they found to their surprise that two trolleys with stacks of dough left beside the toilet, with its door ajar in the operation which began at 9am.

Grossing out the officers, from the Northeast District Health Department, was the discovery of human hair-like items in a container with oil, which are used to knead the dough.

The raiding party also found to their disgust that several workers were simply throwing excess dough on the wet floor instead of collecting them in a bin for disposal later.

Checks later revealed, the premises was devoid of any bins for the disposal of unwanted food wastes or other materials.

None of the 10 workers were wearing hair covers, gloves or face masks although it is a requirement under Section 32 (B) of the Food Regulations, 2009.
Tweet Follow @CARIMalay



semangat saya google nk tgk sapa mkn roti ni. bebaru ni ada buat serbuan kilang orti ni. yerkkkk