PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, January 17, 2013

JAGUNG BAKAR OR NIRA NIPAH ...

Jagung ..... Tiada dalam gambar ...
Nira ...dalam kotak ..
.
.
CA ... Kalu ...
Jagung bakar jadi pilihan ...
Nira .... Tak selera ...
Sebab ada orang panggil tuak .... Hahahahaha ...

16 comments:

aDisH.sHidA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

shida pun akan pilih jagung bakar..nira xpernah pun minum..

tp jagung pun xleh makan sangat riso semput hehe

dah lama x makan jagung bakar..ni kat mana ye CHik ATT

GoodMindGirl said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Best jagung bakar. tambah lagi kalo dimakan masa sejuk hujan. Nira kalau di kelantan dipanggil...tuak..(rasanya)...
Jemput ke blog saya. Ada faedah dari jagung (glucosamine) yang insyaAllah boleh membantu...!

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Antara jagung bakar dan lain-lain, saya lebih suka jagung dikukus or rebus. Tak minat bakar.

Dr K said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya pernah beli air nira masa turun dari Gunung Jerai..penyudahnya, bagi kat budak petronas aja air tu..kitaorang takleh minum..rasa dia pelik...wakakaka

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

air nira kat KL ni sedap tau cikgu, seplastik 3 inggit, harum jer rasa dia...

antara dua benda tu, akak pilih dua2...akak suka jagung bakar kat tepi Pantai Feringhi tu, yg dia celup ngan brownish sos tu, sedap sgt! kalau lalu kat situ, mesti singgah beli...

ada dua gerai (kalau tak silap) kat situ, akak suka beli kat gerai yg org ramai beratur...mmg sedap, tu pasal la pelanggan dia sanggup ebratur tunggu..

munna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kat temerloh ni pun ada jual air nira ni... sebotol rm 3... sedap lah kak....

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kita select Jagung Bakar...ahakz

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tak suka jagung bakar sebab bila bakar kelihatan tompok2 hitam takut memudharatkan kesihatan. :)

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Waktu dulu jika memandu ke belah utara..
memang akan jumpa orang jual air Nira/tuak ni...
Tapi sebab sedang drive.. tak berani try.. ekekekek
takut babas...

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya pun tak suka air nira, jagung bakar ok

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nira sedap tau... akak kalau balik kl ikut jalan seberang perak mesti singgah beli.. hilang ngantuk...

Ena's Stories said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

X pernh mnum nira...jgung bkr slalu la mkn..sdpp

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

qzz0525
uggs outlet
jordan shoes
supreme uk
air jordan 12
tory burch outlet
dc shoes
tory burch outlet
cheap football shirts
tory burch outlet
reebok outlet store

时间 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

0813jejeCela signifie Air Jordan Femme que vous avez pris la décision que vous avez besoin d'une nouvelle Nike Air Max 2018 soldes paire de baskets pour le basketball. Une orthèse air jordan 5 captain america plantaire moyenne ou une aide à l'arche est généralement asics gel kayano evo blanche un produit fantastique qui devrait également permettre. La air jordan future low noir rouge semelle très nette a créé une meilleure traction, ce air jordan qui est essentiel pour tous ceux qui jouent dans le basket.

5689 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zzzzz2018.11.14
christian louboutin
ferragamo shoes
christian louboutin outlet
supreme clothing
canada goose
hugo boss
ed hardy uk
christian louboutin shoes
coach outlet
red bottom shoes

yanmaneee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

birkin bag
curry 6 shoes
calvin klein outlet
supreme hoodie
ralph lauren uk
nike air max 97
moncler jackets
curry 6
air max 270
caterpillar boots