PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, September 11, 2012

UNTUK KAUM KERABAT JAA….

 

Orang dah lama …. lupa cerita raya …

tapi ….

ada aku kesahhhh hahahahahah …..

Tahun ni CA memang tak buat biskut langsung …

Entah kenapa….. roh malas tu datang berganda2 …

kalau sebelum2 ni… Abang Leman yang paling kalut kalau tak buat kuih raya …

Takut anak2nya …. tak ada benda nak makan …

Asalnya …. tak termakan pun benda yang dah sedia ada …

Untuk kaum keluarga … kaum keberet ….

CA buat kek ..

1. Kek gula hangus

2. Kek marble

(tiada gambaq……. )

3. Tiramisu

DSC00070

4. Cheese Tart ..

DSC00073

Jadi setiap 1 family …. dapat 4 jenis ….

Ada gak ….. yang kena kongsi …..

Itu pun kira ok gak …… malas tak sampai tahap gaban …

Kalau tak …. habuk pun tarak ….

4 comments:

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kelesss, raya² makan tiramisu!

fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ni tahap roh malas ni....dah banyak macam ni...roh je malas, badan tak malas ni...hehehe

JR said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Di rumah saya masih ada enam balang kuih raya, maklumlah buat sendiri, stoknya masih ada..Mungkin spt tahun2 lalu, sampai Raya Haji pun kuih raya puasa masih ada...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

untung jadi kaum keluarga CA..ahahaha