PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, September 20, 2012

JUMPA DENTIST …… MACAM NAK JUMPA HANTU ….

 

Dulu-dulu  saya memang gerun gila kalau cakap kena pegi dentist .

Kalau pegi juga  tu sebab terpaksalah ….sebab gigi sakit sangat …

Sakit gigi ni ….. orang bising sikit pun tak boleh , ayam berkokok pun rasa macam nak bubuh penyepak saja…

Tapi bila umur meningkat ni ….. bila dah cabut gigi …

Gigi yang tu dah tak tumbuh lagi …heheheh (tua2 ada ka nak tumbuh lagi)

Baru rasa sayang sangat kat gigi ….. nak makan pun rasa tak puas …

Senyum pun rasa macam tak cukup gula ja…. romponggg …..

.

.

.

DSC00067

Ariff mujurlah tak takut ….

walaupun muka dah cuak2 …. tapi maknya ni …. pulun pujuk …

Alhamdulillah ……..

Dalam setahun tu 2 atau 3 kali maulah dia pegi check gigi …

DSC00068

Ariff treatmnt dengan Dr Han ….

Selalunya … kami satu family … dgn Dr Eow …..

Kali ni …. sekali Dr Eow …outstation ….

Tapi kira oklah ….

11 comments:

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Banyak kisah doktor gigi. Anak sulung saya takut betoi nak jumpa dentist. Menangis macam kena pukul. Tu dah pi dua tiga kali dah. Sekarang dok risau ke anak pompuan saya sebab banyak gigi dia rosak & berlubang. Dentist kata kena tunggu at least 5 tahun baru do something. Semua sebab susu, coklat dia tak suka sangat.

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Gigi kakcik pun dah banyak yang tak ada. :(

aNiS tHe BumbleBee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hihihi!

gigi geraham anis sejak2 kena operate ms umo 22tahun dlu,tobat dahh..

Sampai skang lepas mkn ja,terus pakai flos&berus gigi.hazaaabbb kalo sakit.

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya sendiri dah agak lama tak jumpa dentist!

wahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

budak2 mmg kena ajar gi dentist awal2 kan CA...supaya nnt tak takut mcm kita dulu2...

akubiomed said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Minggu lepas saya meneman isteri membuat pemeriksaan gigi bongsu yang sakit.

Saya pun turut periksa gigi dan buat scaling sekali. :-)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jumpa dentist bbrp bulan lepas..saja cuci gigi..ngilu woo

Dr Singa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tang gerudi menggerudi tu yang ngeri tu!!

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Yang paling saya ingat pasal dentist dan klinik gigi ni adalah beza yg sangat besar:
Klinik kerajaan cabut gigi cuma RM1.
Pegi klinik swasta, RM70 sebatang

Mamasya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aslmkum Att.ramai yg tak suka jumpa dentistkan....termasuklah akk ...

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masih tak suka jumpa dentis sampai sekarang so terpaksa gigih menjaga gigi sendiri... huhuhu