PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, September 17, 2012

CIKGU SEKARANG ......CIKGU DULU ......

Sapa cakap kerja cikgu senang ....
Gaji banyak ...
Kerja sikit ...
Nak tau banyak kaa...
Senang ka .....
Mai tukaq keja ngan kita ...
.
.
Realitinya ...... hanya yang jadi cikgu saja tau ...
.
.
.
Mungkin lepas ni KPM akan buat tambahan syarat untuk mohon jadi cikgu ..
.
.
.
Wajib ada ...
Black belt hitam .... tea kwan do ka
Gayong ka....
Paling-paling lekeh silat pulut ......


6 comments:

ieda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apabila tiada lagi rasa hormat menghormati & kasih sayang semakin menipis..jadilah benda2 macam ni..

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya sejak dulu dok tulis, kerja cikgu saaaagat saaaangat susah!

Sampai saya serik dan tak sanggup dan tak akan jadi cikgu.

Mata ni dok tengok kakak-kakak dan abang2 yang keja cikgu... masyaAllah tepuk dahi saya. Teruk betul. Bersengkang mata malam-malam buat itu ini. Macam kuli betul saya rasa.
Bukan tak appreciate, tapi macam tak berbaloi dgn gaji.
Tapi sebaliknya, kerja guru memang mulia sbb mendidik.

*Saya cuma ada seni Silat Pulut Tanak Tak Masak!

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bertabah lah..:)

Norhaizan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Islam sendiri mengajar kita utk menghormati guru..tidak kira apa yg diajarnya(perkara yg bermanafaat)..tak kira apa bangsanya, tak kira apa pegagangannya.

en_me said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

syukurla sbb ada kerja sesuap nasi.. ihikkss

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya penah jadi GSTT & saya tau bukan senang nak jadi cikgu. Kena kuat segala-galanya mental, fizikal & spiritual. Selalu pesan kat anak kena hormat cikgu. Kena ambik berkat cikgu baru pelajaran melekat dlm kepala.