PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, September 18, 2012

CUCOQ UDANG TANJUNG ….

 

Nostalgia ..

.

 

.

zaman 80an dulu … cucuq udang Tanjung kat dalam Bazaar Penang ….

Yummy-yummmy … la ni pun ada lagi …

Tapi tak sempat nak cuba …

selalu parking kereta …terserempak dengan Hamediyah restoran dulu …

Bila dah kena beriyani …… cucoq udang pun melayang

DSC00049 

 

DSC00047

Yang ni kat Tesco extra … belakang USM …

Sedap juga …..

Mai Penang …kena try … tau ..

7 comments:

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Lama tak pekena cucoq udang!

Nieyl said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waduh!sedap nyer..tapi x leh nak makan..sbb alergik..:(

Norhaizan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Rugilah Nieyl..cucuq udang Di Penang memang terbaekkk.

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cucoq udang utara kuah kacang memang mabeles! Kat KL ni cucoq udang boleh nyer kuah sambal cayaq ja...potong stim.

Acik Erna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalam cik att acik nak kesana jugak bulan 11 nanti,,tapi tak seberang jambatan pun

makchaq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Makchaq suka sangat cucoq udang kat bazar tu.. nampak simple tapai sedap, minum sarbat/ais manis..
Hameediyah... kedai makan dari kecik hingga kini..balik penang mesti pi hameediyah

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Penang ni memang terkenal dengan makanan sedap-sedap! Tak tahan kalu pi sana mesti nak pekena.

Saya dah lama tak makan cucoq udang beli, kalu nak memang buat sendirik jer. Siap dgn kuah kacang lagi. Sebab nak ulang makan puas-puas.