PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, November 4, 2011

Ijazah Kedua …

Mamat ni .. dah ijazah ke dua …

Tahun lepas masa … umur 5 thn

Tahun ni dapat lagi …

Hebatkan bebudak la ni …

Kita dulu … habis tadika pun tak sedar ….

Tup tup masuk darjah satu saja ….

Ayah .. hantar hari pertama saja …

Lepas tu ….. pandai2 lah engkoo ….nak hidup ..

Mak langsung tak ambik part …duduk rumah … masak …

Sekarang ….. Bulan pertama pun ada lagi mak ayah yang datang ..

Tunggu anak ….bersuap bagai … takut anak kebulur tak makan ….

Dah tu … bilalah anak tu nak belajar berdikari ….

Bulan Januari 2012 … nanti bleh tengoklah ….

Ramai ibu bapa dari murid kat kantin sekolah ….

keh keh keh …silap2 depa pun beratur sekali dalam perhimpunan ..



Dah … meh tengok gambar mamat kecik ni ambil Izazahh …

P1040777

Jgn buat main …satu Penang tu …

P1040794

Tenggelam kepala kepala ….

P1040834

Dua kali dah pakai jubah ni ….

Sekali lagi dapat gelaran doktor lah keh keh keh …

P1040804

Peace no war …. keh keh keh …..

16 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

CHIK ATT SEMOGA IJAZAH NI PERTAMA, DAN AKAN MENYUSUL IJAZAH LAIN SETERUS DAN SETERUSNYA.INSYALLAH, AWAT TOPI IJAZAH BESAU DARI KEPALA, SEMANGAT TU.

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu ijazah pembuka jalan tu...
jalan seterusnya...moga betul2 jadi doktor nanti ya, amin.

CA, dlm reramai mak ayah kat kantin tu, agak2 akak ada tak? hehe

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hahahahaha....handal Mamat kecik tu ya. Sekolah anak saya bagi takat 2 minggu je for parents nak teman anak naik darjah 1. Saya & suami gi first day je. Ajar & tunjuk dia serba sikit, pandai-pandailah. Lagipun dah orientasi kan. Tp yg sulung tu memang independent. Second day, kami pantau dari jauh (tengok naik bas semua) tp dia tak tau pun kami ada. Jumpa di umah je tengahari tu hihi.

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya tadika tak cukup setahun~~he~~

kakcik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kakcik bukan ibu yang baik. Anak-anak masuk sekolah, ayah mereka yang uruskan. Kakcik tak ambil cuti pun, kecuali sibongsu tu saja.

TopsyTurvyMum said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tahniah kat abang..
inshaAllah next jubah, doktor, Aminn:)

CA, dah tepek dah gambo oben yang hang nak tgk tuu..sila mampir heheh

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lagi hebat dr ibunya...ehehehe...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cik Ina ~ dia memang semangat ... InsyaAllah ... moga ini langkah2 kejayaan untuknya ...

Kak Q ~ boleh ke jadi doktor ... heheheh .. penakut orgnya ... Heheheh ... Kak Q ada tunggu kat kantin gak ke...keh keh keh ...

Unaizah ~ handal ... balik umah , tanya soalan yang sama selama 2 tahun belajar apa , jawapan selama 2 tahun sama ... ABC ... Alif Ba ..Ta ... Abahnya kata .. bila nak masuk SA ..

Di sekolah ni pun had kan 2 minggu ... tapi stilll yang tak dengar kata ... Moga tahun ni ada perubahan ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bujal ~ tak sempat dapat izazah la... keh keh keh ..


Kak Cik ~ kalau suami boleh membantu apa salahnya ... kalau CA jangan haraplah ..


TTM ~ kita dah tengok ... yang nyata jelesss aku membuak -buak .. melimpah limpah ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kazathan ~ harap2 ... besar nanti gitulah ... boleh kalahkan maknya .. kira oklah ...

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mak pak skang over risaukan anak yg baru nak masuk sekolah, tapi bila anak2 dah meningkat dewasa, tak igt akan pengorbanan mereka.

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

budak budak zaman sekarang hebat, habis tadika pun siapa ada konvo! hahaha..agak agaknya zaman akan datang, umur 2 tahun pun dah ada convo!..

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau tunduk.. berterabur jatuh topi yang senget itu.....

Juliet_iRa~" said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh bagus2..

kecik2 lagi da dpt kan ijazah..:D

pss : jom join my GA! 2 klik je n boleh dpt ole2 CAMERON tau!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

NM02 ~ eemmmm tul .... semoga anak2 kita taklah berjangkit ..

DZZ ~ Sekarang umur 3thn pun dah hantar tadika ....

Dr Singa ~ tu pun ... dah berapa kali tertungging ..

Juliet ~ thank visit ... teratak CA

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

J'ai eu des choix à partir des essais de vidéos et j'ai pensé que les blogs peuvent être amusantes. Pouvez-vous me donner un bon site Web gratuit et d'un peu d'aide sur la façon de commencer avec ce qu'il faut dire, et si je l'ai mis dans un jour ou de le faire tous les jours jusqu'à son échéance. Aidez s'il vous plaît et je vous promets de vous choisir comme meilleure réponse si ça aide!.