PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, November 16, 2011

SURPRISEEE……

 

Aku malas nak mengarang cerita ..

korang bacalah cerita di bawah ..

.

.

.

.

Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku.

Kami duduk berdua sahajasebab belum dikurniakan anak.

Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus.

Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya.

Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan t...elur rebus.

Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorba...nlah, iaitu denganmeninggalkan tabiat aku ini.

Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap..

so aku dah tak kisah lagilah.. Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak..

Akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak.

Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah..

akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah.

Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti.

Tiba jekat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus.

Sebelum aku masuk kerumah,isteri aku tiba-tiba cakap dia ada'surprise' untuk aku malam ni.

Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku.

Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka,

Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini.

Aku puntahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya.

Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama..

Fuuuuhhh legarasanya... bau boleh tahan...

maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi...

Alamak.. ada lagi satu la..

aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satudas lagi.. bunyinya PROOOTTT!! ..

fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia...

aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalahmacam bau telur tembelang sikit..

Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi...

hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprisedia ni.

Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu..

lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT!!!!...

fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya...

peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku..

aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la..

mau mati bunga atas meja makan aku ni..

sambil tu aku sebut'ahhhh.... lega...'.

Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang..

Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat..

lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku..

laaa birthday aku hari ni le...

camne boleh lupa ni..

Aku buka le kain penutup mata aku..

mulutku terusmelopong...

ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat..

muka merah padam pak mertua aku,

mak mertua aku,

adik ipar aku dua orang,

duduk keliling meja makan.

Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ?

jadi aku pun nak kaber malu,

aku tanya la kat pak mertua aku.

'dah lama ke pak sampai?'

.Dan pak mertua aku punjawab.'Dah lama.

Sebelum kentut pertama lagi!!'.:

.

.

.

.

cerita yang 130% aku ambil kat fb member …

keh keh keh ….

8 comments:

al-lavendari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

walaupun dah baca cerita ni banyak kali .. tapi setiap kali baca mesti ketawa. hahahaha

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!! Anak-anak heran pasai pa mak depa dok tak dok bantai ghenggah gelak depan laptop. Memang lawak la.... Jd bahan la sampai ke tua si kentut tu.

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Weyyyyyyyyy....!

tergolek dari kerusi!

hahahahahahahahah!!!!

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jadahnya makan telur rebus sampai berbelas bijik? keh keh~

Ladysirna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pernah baca juga cerita ni, tak silap dr e-mail..memangla lawak kan, moralnya jangan kentut sesuka hati anda , kihkihkih...

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bos jeling2 saya gelak sorang2...

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cerita ni memang lawakk walau dibaca berulang kali!!

EmpayarUtama said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Siap keluar-keluar airmata aku ketawa siap terbangun anak kecik dibuatnya hahahahahahahahahahahah