PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, November 18, 2011

SELESAI ….. Selamat bercuti murid-murid dan cikgu2 …

 

Alhamdulillah ..

Semuanya yang berkaitan dengan pelajar dan selesai …

Yang tak selesai adalah tugasan ..

SELAMAT BERCUTI SEMUA  …

PADA PELAJAR

&

RAKAN GURU

Pada rakan guru ~ kita masih terikat

.

.

.

dgn

.

.

“Surat Pekeliling Kementerian Pelajaran KP (PP) 0046.SJ/A(30) bertarikh 24 Disember 1993, guru berkelayakan mendapat cuti penggal sekolah untuk menggantikan cuti rehat. Tetapi guru boleh dipanggil bertugas oleh Pengetua tidak melebihi separuh daripda jumlah cuti sesuatu tahun untuk menjalankan tugas-tugas selain daripada mengajar biasa.”

.

.

.

maka

.

.

wahai rakyat jelata semua …

kami kaum guru ….

Bukan bercuti sepanjang cuti sekolah 

keh keh keh …

harap maklum …

.

.

.

Dan

.

.

saya sendiri belum dimaktubkan lagi bila boleh bercuti

dengan tenang dan selesa …

.

.

Apapun …

tetap akan bercuti …

Jadi ….

jangannn jeleessssss …..

keh keh keh

13 comments:

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat bercuti CA!

al-lavendari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak jeles .. sebab saya cuti sokmo.

PUTUBAMBU said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat bercuti yek!

jgn tak ingat nak balik sekolah pulak! ekekke

makdara TERdiva said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

untung cikgu-cikgi dapat cuti panjang..

nak jeles jugak.. :D

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Macam-macam cerita dan keluhan dah baca pasal tugas guru. Ada yang mengeluh masa cuti pun cikgu kena buat kerja. Ada lak yang happy sebab memang cuti penggal, cikgu memang totally cuti. Tak tau mana satu betul.

Yang pasti, cikgu di cuti penggal, gaji tetap jalan!

Asmara said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Selamat bercuti cikgu! :D

ShashaCatering said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Selamat bercuti semua.
Riuh la kembali rumah atuk dan nenek ;)

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selamat bercuti cikgu...

saya respect semua cikgu, tabik toing2!

Hantu Kak Limah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sgt jeles dgn cikgu2 kalo time cuti skolah ni...huhuhu...x tau nape ntah...keh..keh..keh...

eda_ej said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sonoknye cuti panjang.. =D

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Milo ~ thank uollll.. nak join keee ..

Al-Lavendari ~ saya yang jeles ngan uncle ..


Putu ~ kalau tak balik sekolah ... tak pa ka.... makan gaji butaa... keh keh keh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

MDT ~ sila jelesss....

Azie ~ nanti CA buat entry khas .... golongan mana cuti sekolah dia cuti penuh , golongan mana yang cuti sekolah dia cuti separuh .... hehhehe

Asmara ~ Thank

Shasha ~ thank ...umah atuk tetap sepi ...tak balik kg pun

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kak Q ~ thankkkkkk ...saya pun tabik spring toink toink kat akak ....


HKL ~ dasar hantu keh keh keh

Eda ~ seronok ada .... tak seronok pun ada ...