PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, November 17, 2011

RM100 …. Orang bagi , kita ambil …

 

Berukband aku ni macam beruk kerabat pokok nyoq …

berdenyut macam siput keturunan khinzir jaa…..

tension gilaaaaa ….

Mai nak habaq ni …Celcommmmmm ……

Cheqq ni tak pernah culas bayaq bil… tau ….

teradvance lagi adalah …

Cubalah bg advance service skit kat kami ni ….

.

.

.

Hari ni …. di sekolah mula diserahkan wang bantuan persekolahan sebanyak RM100.

Bukanlah …  nak mengata ..

pada parent yang prihatin dan memahami tu …

amat2 lah kami hargai dan berterima kasih …

tapi … ada gak segelintir yang tidak faham ..

Di dalam surat dah dinyatakan pemberian wang akan dilakukan pada pukul 12 tghari .

Maka …. tak perlulah subuh subuh sapeeeiiiii … tu mai ..

dah tu terjah cikgu kelas … marah2 …

Cikgu2 tu pun banyak kerja ….tambah2 dah akhirnya ..

macam2 yang perlu diselesaikan …

Dahlah marah2 …

bagi idea pulak …. minta cikgu dahulukan duit cikgu dulu …

Aduhai ….

Mcm2 manusia ni …..

Yang heran tu ….. muka2 ni lah juga …

Bila kita panggil mai sekolah … nak selesaikan masalah anak ..

Punya payah nak mai …

Bab duit cepat pulak ….. ish ishhhh …

Pada ibubapa yang memahami …. jutaaan terima kasih ..

Kami amat2 menghargainya ….

DSC00040

Deretan fail …. yang mengandungi maklumat dan prosedur penyerahan wang bantuan tersebut ..

- Pertambahan beban kerja guru …

DSC00046

Serius kira duit ……

Tumpang gembira …..

bantuan ni sekurang2nya dapat mengurangkan beban ibubapa yang kurang berkemampuan ..

ALhamdulillah …..

.

.

.

Dan hari ini adalah hari yang memenatkan … tapi banyak perkara baru dipelajari ..

 

Selamat Datang pada My Big Boss baru …..

Sama2 kita berganding bahu memacu kecemerlangan sekolah dan pelajar …..

 

Panjang pulak entry ni ….

17 comments:

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

susah kan jadi cikgu?
mana nak layan anak murid,
man nak layan mak bapak murid
kdg terfikir duit tuh tak jatuh ketangan anak...

nasib baik akak tak jadik cikgu, kalau jadik...lama dah menopos!

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sapa kata kerja cikgu senang? Ramai dah merungut kerja cikgu lah kerja yang paling rumit dan banyak kerjanya.

Aduhaii... karenah

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak ipar saya cikgu jugak. Dia jugak hadapi fenomena yg sama. Parents jenis macam ni boleh tak disamakan macam beruk kemaruk duit..hahahahha...tang hal kebajikan anak anak punyalah payah nak beri kerjasama..tang duit nombor satu !

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kak Q ~ hahahah .... CA lambat lagi menapous kot keh keh keh ...

Azie ~ betul .... skrg ni .. perlu penambahbaikan dalam kerjaya ni ... terlalu byak beban perkeranian yang terpaksa ditanggung guru ..

DZZ ~ macam2 depa ni ... tapi bab duit memang alert sungguh .....

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pelangkung kan aje mak bapak yg mcm nie...saya mmg anti mrk...

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

awal2 suami pesan $ tu masukkan dlm ASD anak2.. huhuhu

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ish saya pun tengah panas bab RM100 ni. Sekolah anak saya dh assign hari apa utk tahun berapa. Semalam sepatutnya utk tahun 1 & 2 saja. Tp ada parents tahun 3, 4, 5, 6 (yg tak reti baca kot!!!) pi sibuk sama ambil duit. So, last-last duit habis. Parents tahun 1 ni dok la beratuq panjang dlm panaih. Blh pulak kerani tu tak habaq duit habis. Yg pihak sekolah tu pun saya tak faham kenapa bagi & kenapa 1 kaunter je yg buka. Sori ye komen emo sikit hihihihi. Apapun alhamdulillah...rezeki buat beli kelengkapan sekolah.

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kazazthan ~ nanti glamour pulak cikgu ... masuk paper ..


Sudi ~ Alhamdulillah ... bagi kita yang ada

Unaizah ~ Alhamdulillah , kami bagi serentak ... melalui guru kelas . Jadi pengurusan mudah dan cepat . Lagi pun kesian pada parent yang ada anak ramai . Tak perlu datang banyak kali ... sekali harung saja ...

lieynanilaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bermacam kerenah ibu bapa...tugas cikgu zaman sekarang memang banyak cabaran!!..

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aduyai macam2 kerenah nak dilayan.. kenapalah tak pahamkan.. herannyer cam tak sabartu... akak lak yang geram...

wahida said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kenapa sekolah anak saya nak bagi duit tu tahun depan? bukan ke kerajaan bg utk kurangkan beban perbelanjaan sekolah? ni budak dah masuk sekolah, baru nak bagi? adoi la...


ter emo lak kat sini...

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

depa yg mai awal tu terlupa kot time yg dicatat! ehehehehe

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cho Zila
Nak buat cam na ... layanlah juga.... nanti depa kata cikgu gak salah ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@lieynanilaz kalau kita sama2 bantu ... InsyaAllah anak2 kita juga yang untung

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@wahida
mengikut pekeliling KPm ... duit tu kena serah sebelum 18.11.2011. tapi bagi yang tahun 1 2012 dibagi sebelum 10 Februari 2012. Rujuk ke web KPM ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais

teruja lebih ....sebelum ni kerajaan tak pernah bagi one off gini.

Cik Ina Do Do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cik ina pun tak sabau nak ambik duit RM100, hua hua. celcom tengok tempat kot chik att, tempat cik ina okey je.ko seranglah celcom.