PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, November 6, 2012

SISTEM PENGURUSAN PENTAKSIRAN BERASASKAN SEKOLAH (SPPBS)

Alhamdulillah ..... jam dah pukul 3.47 pagi .
Selesai semuanya .....
Malam ni berqiamullail dengan SPPBS ....
CA yang ajar 1 mpelajaran dgn 22 org murid .... ambik masa hampir 4 jam untuk settlekan masukkan prestasi ..
Macam manalah perasaan cikgu2 ...mp aliran perdana yg rata2 memegang sekurang2nya 4 ke 5 matapelajaran ..
Ngajar 3 ke 4 kelas ....
Ohhhhhh ....... tak dapat dibayangkan.....
.
.
.
KPM kena take serius dgn masalah server ni ...
Dan ini bukan perkara baru ....... perkara yg sering dibangkit setiap kali mesyuarat dan perjumpaan ant sek dgn JPN atau KPM....
.
.
.
Kita bukan menolak pembaharuan ...
Kita bukan menolak ...pembangunan...
Kita mahu sama2 bangun dan bersama merealisasikan tranformasi pendidikan negara .....
Memastikan kemenjadian murid ...
Memastikan hala tuju pendidikan negara.....
.
.
.
Hahaha mcm ceramah politik plak ....
Dah pukul 4 pg nih .... otak pun gelong skit keh krh keh
.
.
.
Apa pun ....pesanan penaja ....
Wahai KPM  .......
Jgn menambahkan bilangan guru menjadi  penghuni setia Tanjung Rambutan  .....
.
.
.
Mau titon dulu ...
Salam live ...dr atas tilam jam 3.59 pagi .....


3 comments:

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dpt rasakan apa yg CA keluhkan, bila akak tengok keadaan cousins yg jadi cikgu pun haru biru life dia...kesian dan simpati, kaum cikgu ni mendidik anak bangsa tp seringkali jugak tak mampu nak didik anak dan keuarga sendiri dgn sebaik yg disarankan oleh KPM disebabkan pengabaian dn kecuaian sistem mereka sendiri..

saban tahun ada2 jer benda baru tp akak rasa makin haru biru...

sepatutnya kaum pendidik diberikan ruang yg lebih selesa demi kesihatan mental dan fizikal kerana segala pakar yg ada dlm mukabumi ini bermula dengan seorang guru...

eh, emo plak akak ni...dah lari tajuk ker ni cikgu?

fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

BAru join PIBG..baru tau susahnya jadik cikgu...dulu ingatkan cikgu la paling senang cuti banyak, kerja 1/2 day...rupa2nya banyak aktiviti yg kena buat...cuti pun ada aktiviti...respek cikgu..pasni takmau terburu2 marah2 cikgu dah...anak beranak haji amir pon 3 org cikgu...hehehehe

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mana-mana guru yang menghadapi masalah dalam mengisi SPPBS mereka, bolehlah menghubungi saya..yang berpengalaman membantu bapa saudara saya (seorang guru) mengisi SPPBS dia..bayaran boleh dibayar mengikut seikhlas hati asalkan berpatutan.. alif 0173229612 lulusan BBA yang kini masih lagi mencari pekerjaan