PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, November 6, 2012

KITA NI MENTIMUN …. KALAU DURIAN….. BOLEHLAH GELEK-GELEK SESUKA HATI ….

 

Hari ni …..

ligat berpusing kepala ….

Macam2 yang difikirkan …

Nak buat rayuan pertukaran ka tak …

Memikirkan banyak hal …. hal anak2 … hal sekolah ..

kalau pindah boleh ka …dapat sekolah yang mcm sekarang ..

Sekolah CA ni   memang sentiasa  sibuk ….. Biasalah sekolah kluster …

tapi kita dah kenal semua  … dah tahu selok belok kot mana .

Dengan pentadbir dan kawan2 pun ok semua…semua baik2 ….

kalau ada masalah pun … boleh bawa berbincang … boleh give and take ….

Abang Leman pulak …dapat news …mungkin kena tukar lagi ..

Sekarang attch kat PLKN .. ikutnya 2 thn

katanya ..nak kena tarik balik ke Pangkalan.

Masalahnya ..ke Pangkalan TUDM mana tak tahu lagi …..

Pening…pening …..

Jadi buat masa ni …. dalam seminggu ni …CA nak ambik masa bertenang ….

Nak pikiaq dulu …..

Nak renung2 dulu …… pas tu buat keputusan ….

Semoga ALLAH melorongkan hati CA ….. jalan yang terbaik .

Sama ada nak buat  rayuan … atau kekal di sini …

.

.

.

Kalau dulu2 ya …. isteri tentera boleh tukar 24 jam …

sekarang dah payah ..

Kita ni ……bukan takat kabel …. tali rapia pun tak dak …

.

.

.

.

Itulah kita ni mentimun ….

Kalau durian ….. mungkin mudah kan ….. kot mana pun tak pa…

Golek pi ….tak jadi apa ..

Golek mai pun …. tak pa

.

.

wehhhhh …durian. .

durian Balik Pulau dah ada balik …

Baru2 ni … CA beli sebiji ..

30 hinggit … tapi isi dia…. huhuhuh ….

DSC00352

DSC00354

makan ngan pulut ……santan …

DSC00355

Jangan ada yang meroyan plak …. tengok … heheheheheh

12 comments:

Norhaizan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semoga Cik Att dapat membuat keputusan yg terbaik buat Cik Att dan keluarga.
Awat tunjuk durian...bang! pi cari durian Balik Pulau!

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Owhhh...CA melelh ayaq lioq wehhh...

CA juga janga lupa bila durian dah jadi tempoyak nanti timun tenyeh2 jugak dia...hahaha...

Mungkin elok CA bertenang dulu. Memberi ruang untuk keputusan yg lebih tepat untuk keluarga. Setiap yg terjadi pasti ada hikmahnya.

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya bukanla hantu durian tapi tengok gambar last tu~~emm~~he~~

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lapar durian king!

kasihilmar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam Chik Att. Hmm... kena sembahyang istikarah dan sembahyang hajat nampaknya, Bukan senang nak buat keputusan kan?

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau mentimun di colek pada tempoyak pon sedap gak..

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nyampah ngan entri kali nih! gambor last tu yg buatkan hati kita nyampah tau!

CA....buatlah istikharah dulu...mmg elok jadikan masa ni tempoh bertenang, kang kalo asyik berpindah randah, dah tak serupa org pulak dah...dahlah tali rapia pun takdak...

durian kalo dh jadi tempoyak, timun pulak lenyek2 kat dia waka waka...maknanya tiap sesuatu tu takkan kekal lama kat atas..., tul dak?

Nelly Strange said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nyum2 !
:D

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Moga Chik Att mendapat hidayah utk membuat keputusan yg terbaik.

ps: geram aih tengok durian tu

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Apa der cik att...kita dah simpati membacanya...last2 buat kita terliur plak...nyampah laaa.....ahakz

fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam CA...insyaAllah Allah tunjukkan jalan....jadik mentimun pon ok, masa durian jadik tempoyak, kita tenyeh2 itu durian...

lienda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hari tuh tingin sangat nak makan durian,kebetulan balik dari sg congkak,sepanjang laluan hulu langat berderet org juai durian,mula singah tanya sekilo rm 10,tak jadi beli....kedepan sikit tanya rm 8.00 so belilah 5 biji....pastu...teringat lak nak buat bubuq nie mesti tak cukup coz anak anak termasok mak bapaknya kaki durian....terjumpa lak selonggok rm10...belilah 3 longgok....alhamdulillah sangat puas hati isi elok elok lagi maklumlah buah baru.....