PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, November 1, 2012

ALHAMDULILLAH SANDY TAK SAMPAI SINI ……

 

Salam semua …

Alhamdulillah ….. yang pertamanya … siksa CA semalam telah berlalu .

Gb dan DDZ tanya SPP tu apa?

SPP  ~ Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran  …..

Bagi cikgu2 …. yang tukar skim perkhidmatan  , naik  pangkat and etc yang berkaitan …

bukan cikgu nak jadi cikgu … dari kerja lain transfer …jadi cikgu ..

and etc … yang berkaitan nak jadi cikgu lah

Berurusanlah dengan SPP ni mcm mana kita nak masuk perkhidmatan awam … kena berurusan dengan SPA dan JPA…

Masa awal2 dulu nak masuk jadi cikgu …. nak disahkan sebagai orang gomen … kena interview dengan SPA

karang jangan tanya pulak SPA dan JPA tu apa pulak…. heehheheh

Kalau tanya pun CA jawab juga…

.

.

.

Alhamdulillah semalam diinterview  oleh Datuk Mukhtar (apa tah nama….lagi …panjang bebenor)

Bersama 4 rakan yang lain  ….

Allah sambut doa kami …. doa ibu dan suami ….

Tak disoal perkara yang susah2 ….. semuanya berkitar pada …. tanggungjawab dan tugasan masing2 ..

pasai KPI … Keys Performence indek masing2.

Jnuh CA menghapal segala …. dasar2 …. PIPP …PPP …segala teori mak nenek ….

Yang best tu apa yag baca … haram tak masuk kepala otak … sah sah otak tua ….

Kepochiii betul ……

Dalam ribut … bab interview ni …

Jom kita tgk pic ribut yang melanda Pualau Pinang bulan lepas….

.

.

.

pokok2 rhu depan rumah habis dilanda… itu baru sikit saja …yang Allah  tunjukkan …

Alhamdulillah … tak ada nyawa yang terkorban … tapi adalah juga 3  4  biji kereta yang kat garaj terkorban cermin depan atau belakang …

Kalau mai  yang  mcm kat New York tu … tak tahulah macam mana ….

DSC00261

hari  tu hujan memanjang …

DSC00262

DSC00263

DSC00264

kkk ….. Hari ni kerja overrr time… sampai petang … ada HAC ..

tetamu dah sampai ….

6 comments:

Norhaizan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kita memnag bertuah, tidak pernah dilanda amukan alam yg dasyat2.

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooooooohhhhh..okeyyy..okeyyyy..dah tau dah SPP tu apa sekarang...:)

pasai chik att nak pindah sekolah ka? atau naik pangkat gi PPD ?

apa apa pun tahniah la nooo..

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Chik Att...HAC tu apa?

Kalau kerja akak HAC tu=Hazardous Area Classification...ahahaaa...

kasihilmar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam Chik Att. Semoga berjaya!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Haizan ~ syukur ke hadrat Allah ...kita dilahirkan di msia

Ddz ~ duduk kat sekolah juga .....dptlah sikit2 .....untuk tampung hidup .....

Jun ~ hahaha lawak ..HAC kat sekolah. Hari Anugerah Cemerlang ....zaman kita dulu sebut ....Hari ucapan dan penyampaian hadiah.

Kasih ~ Insyaallah kalau ada rezeki dan diizinkan Allah ....entah bila nak dpt pun tak tau ....

4feet8 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

semoga berjaya juga CA.. ;)