PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, November 14, 2012

KEREPOK LEKOR MERANG

Tadi ....lepas hantar Abg Leman keja ...
Balik rumah. Rehat  .....menyantai2 diri ..
Pukul 10 ajak budak2 ni cari keropok lekor ..
Dlm pada tu ...sj drive ..ikut jln dlm kampung ..
Oooohh ...indahnya scenery pantai ...
Dgn ombak yg biru .... aduhai ....
Siap ada wakaf2 kecil...
Mungkin tempat lepak2 nelayan ...
Nanti CA tu jukkan pic tu ..
.
.
.
Drive punya drive .... akhirnya sampai ke Jeti Merang ...
Jeti nak ke Pulau Redang ...
Tapi sunyi ....sebab semua bot bercuti ....
Katanya sampai bulan februari tahun depan ...( ikut cerita org sinilah)
.
.
.
Last last ....kami berenti makan keropok lekor ...kedai nama tak sempat nak tgk ..
Sebelah kanan sebelum Sk Merang ...




4 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

depa bercuti sebab musim tengkujuh kan?

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oooo baru tahu
bukan boleh suka2 kita nak pergi pulau reang waktu ini..
ada cuti pula...

gadisBunga™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau gi ganu memang wajiblah berkeropok lekor...!

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bezakan kopok lekor terengganu dgn yg kat tempat kita. Kopok sana terasa manis ikan & less tepung.