PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, November 29, 2012

BOT PENAMBANG SEBERANG TAKIR

 

Satu hari ketika di Kuala Terengganu ..

Lepas Abang Leman … balik kerja …

Kami diajak ronda2…. sila sebut nak ke mana .

Maka ….. isteri solehah ni request … Kopok Lekor Seberang Takir .

Tau dah …. dia memang tak tau punya kat mana …

Maka … menjelajah lah kami cari kopok lekor yang tersohorrr …tu ..

P1060341

Jumpa sign board … mana kopoknya …

Ronda lagi ….

Hehhehhh … jumpa ..

P1060265

Jeti Penambang ….

Buat soal siasat sekejab ..

Pegi Kuala Terengganu … Pasar payang .. 1 kepala  RM1

Pegi Taman Tamdun Islam 1 kepala RM1

Pusing2 ronda …. Pulau Duyung ..sejam …. 1 bot RM40 .

kautim kautim ….. lambung2 duit .. one tu som ….

Kami pilih pakej ronda2 …. RM40 sejam …

.

.

.

Sila layan gambo orang yang pheggak … tak pernah naik bot……

P1060268

P1060272

Abaikan rambut Aisyah ….. yang dah rupeee apa tah.. (getah rambut hilang)

P1060319

dengan Pok Ali …drebaaa bot ..

P1060332

20121113_172418

P1060281

P1060334

Bandar Kuala Terengganu ….

P1060299

Bukan bot kami ….

P1060305

masjid Kristal …. dan budak debab

P1060338

Ambik no tepon Pak Ali … nak ajak gi mancing …

Tak berjaya juga kami …. makan kopok lekor Seberang Takir hari tu…

turun bot pun dah pukul 7.00 petang ..

Mission akan di teruskan …

13 comments:

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chit att je tu...baju biru gelap tuuu

Kazaztan Team said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

**chik att ke tu...

Wak Gelas™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wak pon dh lama X gi masjid kristal tuuu. .uuuHHuu

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kazaztan Team
Tak ....itu bibik ....kita jd photographerrr heheheg

gadisBunga™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada yang mabuk mabuk tak kene lambung lambung dalam bot? :D

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ollooo baru nak komen dah azan maghrib hehe...

tumpang seronok .....

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kena la cari sampai dapat! Cari lagi cepattt...!

Citarasa Rinduan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau pi terengganu


ayu nak naik bot sejam 40ringgit tu jugak...

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

CA...
Berapa lama di terengganu?
Makin best nampaknya.. Mcm nak bawak budak2 pulak...

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lagi sedap ke berbanding kopok lekor losong?

saya dah naik bot ronda2 dua kali kat sana..Tapi naik dari TTI tu la..hihihihih

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalu gi KT tu teringin gak nak naik botttu.. tapi tuler tak tau nak gi m anale pulak...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wak Gelas ~ saya pun first time sampai ..

GB ~ tak mabuk ... tapi ketaq . Sampai tengah2 ..tiba2 hujan turun ... huhuhuh ..

Kak Q ~ emmm ... saya pun seronok baca entry akak


AA ~ akhirnya dapat .. nanti kiter cerita


Ayu ~ yaa... jangan tak naik .. best

Ibu ~ kami disana dekat2 16 hari ..

DDZ ~ Bukit Tok Beng ...sedap lagi. Bagi CA lah

Chozila ~ bawa anak2 oklah ...depa yang excited lebih






kasihilmar.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam chik att, seronok juga ya naik bot! Bagi saya kerepok lekor di kuantan lebih sedap hehe..