PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, November 5, 2012

EG-TUKAR ……. PERLUKAH BUAT RAYUAN …..

 

Sabtu dan ahad yang blues …… streessss …

Sabtu …CA ke Bukit Merah ..ada aktiviti sekolah.…. Alhamdulillah semua berjalan lancar …

Sebab Abang Leman ada….. bawa anak2 sekali join ….

Malamnya….. on the way balik dapat news ni …

tertonggeng …. berdezuuupppppp jantung ……

Screenshot_2012-11-05-10-09-46(1)

Abang Leman …. tersenyap ……

Masa ni …. mcm nak letup KPM jaa…..

Inilah nasib …… kalau tak ada kabel besaq batang balak ….. memang payah ….

Walaupun … kami ni isteri tentera ……yang sentiasa di arahkan  berpindah tugas setiap 5 tahun.

memang tak ada priority …

Godek sana …. godek sini …

.

.

.

mak aihhhh …… ada cerita ( dari blog2 ) yang  pegawai minta bayaran untuk luluskan pertukaran ..

Sampai 6K pun ada…. biaq betulllllll ……

Takkan kat KPM pun …main rasuah  ( garu2 pala gak ni … nak percaya ka tak )

Tapi kata orang ……” Pokok takkan bergoyang , kalau tak ada angin”

.

.

.

Entahlah bingung sendiri ….. bila check kat Kementerian.

Jawapan yang dapat Trengganu tak ada kekosongan ….

Sebesaq2 Trengganu tu tak ada kekosongan???????? ……( tanda ???????)

Aku nak kena minta pi Afrika kaaa…..

.

.

CA … google2… cara nak buat rayuan..

Pada yg cikgu2 yang tak dapat tukar ….

pegilah baca blog ini … dan ini

atau minta ja tolong dgn   pak cik google , dia …sentiasa membantu ….

.

.

.

Apa pun … tenang2kan fikiran dengan Kapten munch ..

DSC00398

want tu prepare surat rayuan …

Apa pun berjuang hingga ke hujung nyawa …..

adioss …adigossss …. nanti  jumpa lagi …

6 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya ingatkan, bahawa jadi guru , dan perempuan, senang berpindah..atas alasan ikut suami bertugas...Tidak rupa rupanya ek...

Sabar dan teruskan berdoa..
Saya doakan Chik Att dapat duduk dgn Abg Leman jua nanti

Jangan terlibat rasuah..

Malaysia mmg dah tahap kronik, kotornya rasuah..dari sekecik kecik jawatan peon, sampai lah ke jawatan pengarah/menteri, makan rasuah...Moga kita semua terhindar ..

kasihilmar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam. Didoakan segala hajat Chik Att di makbulkan Allah dan dikurniakan yang TERBAIK....

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jauh rindu rinduan kan....

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

CA...cer gugel2 kementerian pendidikan pernah dok carta tertinggi bab rasuah satu ketika dulu or mungkin yg tu P&C tak tau pulak. Orang selalu tak percaya...

Bersabarlah CA...

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ish, susah jugak nak transfer no walaupun nak ikut suami. I guess everything happens for a reason. Kekadang tak terjangkau dek akal fikiran kita. Apa-apapun tindakan seterus Chik Att, moga berjaya & dipermudahkan Allah.

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kesiannya awak CA...

kalau "anak buah" abang akak kena camtu, mmg dia akan hentam org atas cukup2...dia akan usahakan sampai suami isteri dpt duduk serumah dn nasib anak2 lebih terbela..

kalau kes mcm tu dia mmg beri perhatian betul sbb institusi keluarga yg baik akan hasilkan mutu kerja yg baik jugak..

tp dia pun berjauhan ngan isteri sbb 1. takder anak kecik lagi yg menyulitkan urusan isteri, 2. isteri enggan duduk kat KL yg jem tak habis2, dia lebih selesa tinggal di penang dan 3. abang sendiri seorg family man...

tp mana2 "anak buah" yg baru nak mulakan hidup berkeluarga dan diarahkan berjauhan ngan anak isteri mmg dpt pembelaan dari dia, tahun depan abang pencen, bila akak cakap sambunglah dua tahun lagi cukupkan umur 60 tahun kan, dia cakap kalau tambah sebulan pun dia boleh nyanyuk sbb bosan ngan org atasan yg kerja titon,, ada mata tp tak nampak....hehe

moga CA diberi pertolongan segera juga ya...