PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, November 21, 2012

SATAY MASTURA , JABI , TRENGGANU

 

Dua tiga hari ni …. tak ada update … sibuk sikit

ukur jalan ….. sampai Kuala Berang ..

Semalam redah sampai Pasar Kedai Payang .

Disebabkan abang Leman keja ….

maka isterinya yang solehah ini lah yang buat upacara redah meredah … buang masa

ukur jalan di Terengganu ….

Balik rehat sekejab ….. menonong pulak pi Warung Pak Nong  , DDZ ada bawa riview disini

Versi CA …. nanti CA citer kkk …

.

.

.

Ok ni cerita tertangguh …..

Cerita masa on the way ke sini ..

Tapi sebab … picnya dalam kamera … tu yang delay kejab …

Nak kena buka laptop …. signal YES kat umah ni …zerooo

terpaksa gunakan hotspot from Gtab…

.

.

sambung  citer …

sebelum datang sini …ada buat riview tempat makan best2 kat Ganu ni ..

Ada org cerita … tentang satay Mastura ni ..

Nak request awal2 kat Abang Leman … takut …sebab bab makan kan kan

.

.

sekali on the dari Machang  kot …. lalu sini ..

Nampak deretan kereta banyak …. dah lalu nampak sign board …

“tu tu Satay Mastura … diaorang cakap sedap tau, bang “

Abang Leman pun …. siap buat U turn patah balik ….

P1060211

Signboardnya …. dan trademarknya …. banyak kereta … kedainya orang penuh

 

P1060207

Satay ayam saja ….. kuahnya agak cair , cili diberi asing …macam satay kajang

 

P1060205

close uppp ….

P1060189

Tempat membakar ….

P1060209

Didatangkan dengan nasi himpit … tak perlu order ….. diaorang bagi ikut kepala ….

kalau tak makan tak dikira ..

P1060210

Satay dikira berdasar yang dimakan …

jadi jangan kunyah lidi ….diaorang kiri jumlah lidi ..

P1060196

Budak yang belasah nasi himpit sampai 3 piring …

P1060214

Bagi Ca …satay dia ok ok lah …. tapi kuah kacangnya agak cair …

CA tetap ingat Satay Hj Samuri gak …..kuah ladanya umppphhhh ..

Apa pun sampai Terengganu …. kena cuba …

4 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya pernah dengar jugak pasal satay mastura ni..

gi poknong, makan apa? hihihih

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alamak...lama sudah tak makan satay...satay haji samuri pun dah tak best aaa.....jemu...ahakz

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

warnanya kurang menarik & nampak kering la...

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sekarang ni saya rasa Sate Samuri pun dah tak baper sedap. Saya suka Sate Station!