PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, October 1, 2012

KEBUN DAPUR …

 

Kebun ni tak lah besar mana ..

CA taklah banyak sangat involve ….tenaga …

CA involved duit ja….. apa direquest  …. CA belilah ..

Bahagian penyediaan tapak …sapa lagi abang Leman laaa..

Yang lain tu  part bibik ..

Alhamdulillah … pembantu CA orang yang rajin  …dan suka berkebun …

sekarang ni bila Abg Leman dah jauh … semuanya bibik yang buat

Dari menyemai … menanam …sampailah menuai …

CA tukang makan ja…

Bukan apa …. dah berapa kali …. cuba menanam …semuanya mampussssss …

DSC00281

Cili apa takat ni ….. tak beli lah …

Yang ada kat situ … pokok  petola , kacang panjang , kacang buncis  …. terung panjang …

Nanti bila buahnya keluar …CA tunjukk …

DSC00268

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peria …. dah boleh goreng tu .. (abaikan tangan comel yang menyelak daun tu )

DSC00278

Limau kasturi …. masa beli …yang Allah punya berongkol2 buah ..

Sekali dapat  kat CA …huhhhh kering ..

Bibik modified …. terus naik pucuk baru ….

.

.

.

ini satu lagi …

DSC00277

Haahahaha … pokok apa tu ..

Pokok lavender  beli kat cameron …… akhirnya emmmmm mampusss..

Yang ni tak dan modified ….

.

.

Puas fikir …. panas benorrr ke tangan aku ni ….. hahahahaha

Kot2 … boleh goreng telor …kira ok gak kan….

hahahahah

5 comments:

al-lavendari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedihnya .. pokok Lavender mati.

JaSSNaNi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hai.. salam kenal.. :)
singgah sini.. buah peria tu sedap tu.. tumis ngan telo.. uwaaa.. nyum nyum.. :)

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tangan bibik tu sejuk! hahaha

Best woooo ada pokok2 macam ni..saya pun nak ada, senang..nak makan, petik aja...tapi saya malas nak tanam..hahaha

aNiS tHe BumbleBee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kihkih!samalaa kita CA.aritu berusaha laa tanam pokok kantan kt SL,xnaik2.sedeyh..tp bibik nenek anis tanam apa pun menjadi.ces,jeles!

Ibu n Abah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

CA..
Jom nyanyi mcm zinal headwind..
Kita serupa....