PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Sunday, October 14, 2012

AHAD YANG SEPI ......

Pasai dongle Yes 4G .. semalam ...
Hahaha .... itu reta kerajaan ....
Cuma diberi pakai .... buat mcm reta sendiri ..
Maksudnya jaga elok-elok ...jgn bagi hilang jangan bagi rosak ......
Nak guna ....gunalah sampai termuntah ....
Janji .....amanah tugasan dan kerja yg diberi tu kena buat ...
Jgn asyik nak berfb je ...
CA ... pun kurang sangat berkeperluan ...kita sendiri pun dah ada ....
Tapi dah diberi ....ambik jugalah......
Satu lagi ...liputan  YES 4G  kurang meluas berbanding dgn celcom atau streamix...
.
.
.
Pemberian ini juga ....selaras dgn transformasi pendidikan yg sibuk diperkata sekarang.
Cuma dari hati kecil CA berharap ...... kerajaan lebih menumpukan  dlm penambahbaikan prasarana ict di sekolah
Yang lebih menjurus untuk kemudahan guru dan murid dalam menjalankan p&p.
Jangan terlalu ...tertumpu kpd prasarana mega ....
Bilik bilik darjah perlu diupgrade ...agar lebih kondusif ...
Dan mesra .....serta mudah akses.
Penggunaan kapur dan papan tulis perlu digantikan dengan sesuatu yg lebih baik .
Kelas kelas dibekalkan dgn ruang dan kemudahan penyimpananbahan yg teratur ....
.
.
.
Chehhhhh membebel pulak ...
.
.
.
Hari ini ...ahad ..
Tak ke mana
Bawa budak ni sarapan kat luar ...
Cadang nak bercanda2 kat tepi pantai..
Sekali tgk ....air pasang .... tak sesuai ...kawasan pasir tenggelam.
Dah tu ...pegi ropewalk kat Bagan  je lah .....
.
.
Sikecik ....ni sambar benda alah ni ...
Nasib 12 hinggit jaaa ....
Kalau tak kapukk juga poket mak ....nyeee ni .....


4 comments:

Norhaizan hakim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya pun tak kemana-mana.En suami balik Ipoh, menjenguk ibunya yg uzur akibat stroke sejak tahun lepas..saya tak ikut coz si sulung masih belum habis PMR..kena pulun u/kaji lagi!

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya setuju. penambahbaikan benda benda kecil macam isu kapur dan papan hitam tu lebih penting..

berdoa lah bajet PRU nanti tetiba Najib announce each guru dapat Ipad sorang sebijik...miahahaha

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ahad saya tak sepi. Parents in law ajak gi Melaka, ziarah sedara yg nak tunai haji. Seharian la berjalan...

Athirah Rosli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe..cute ! :)