PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, October 15, 2012

BANJIR KILAT

Pagi tadi ....lepas subuh ...
Hujan turun mencurah-curah . Haaa dalam kepala dah terbayang ...mcm2. Jalan jem ...excident .... budak nak exam . Maka  dengan tangkasnya ....minda buat keputusan perlu keluar awal dari biasa. 6.40 dah bergerak.
Seperti yang disangka dan terlintas ..... satu motor ... ditengah-tengah jalan..... dengan mangsa masih disitu ...tak bergerak2 ...
Alhamdulillah ..... ada orang yang membantu ....
.
.
.
Sampai di sekolah ....
Waaaa.... banjir kilat . Budak-budak faham sajalah ...nampak air macam itik nampak paya. Pagi-pagi aku dah jadi king kong ....... kejo budak-budak dengan payung. Ada yang dah basah jerok .... aduhai ......
.
.
.
Inilah masalah sekolah ni .
Masalah apabila hujan lebat ...... berhampiran pantai.
Air laut dan air hujan bertembung ...... maka ....ia akan melimpah ruah lah .....
Parit sekolah jadi sebu .....



1 comments:

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Teringat sekolah menengah (SMKSA) saya kat alor setar nun. Tiap kali hujan lebat, air sure naik. Memang spare selipar bawa pi sekolah. Sampai org gelar Sekolah Angkat Skirt hihi. Sekolah lama...sistem perparitan lama.