PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, October 11, 2012

PERJALANAN MENCARI ILMU .......

Tajukkkkk ......
Tak adalah ..... dalam sejam lagi CA nak bertolak untuk pendaftaran kursus ...
3 hari .....
Menjadi pendidik sekarang tak lagi mcm dulu. Kami terikat dengan pelbagai komitmen yang kadang2 tak tercapai akalku . Bagi CA yang pegang pos ict ni ... kena elert dengan apa saja perkembangan ict dalam bidang ini.
Sekarang ni dengan dasar kerajaan ke arah memartabatkan pendidikan kita di mata dunia.
ICT adalah satu cabang penting.

Kalau dulu lepas periksa ...... mak ayah kita tunggu ja... kat rumah .
Nanti kita bwa balik report card kan.... sekarang tak lagi. Semuanya parent kena layari sendiri laman web SAPS kementerian untuk dapatkan keputusan anak. Begitu juga dengan KSSR....

Cikgu sekarang kena celik ict .... sebab pengajaran dan pembelajaran ...dah menjurus kepada penggunaan perkakasan ict.
.
.
.
Kalau kat sekolah CA , perhimpunan mingguan pun menggunakan slaid. Jadi  cikgu2 yang bertugas perlu bersedia seminggu lebih awal. Murid akan mendapat input yang berguna sebab guru memberi ucapan ... berdasarkan slaid.
.
.
.
Hahhha ... membebel panjang pulak ...
.
.
Nak siap2 ... going to play play with frog .....


4 comments:

Kakcik Nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Selamat berkursus Chik Att. :)

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Betul tu..kalau tak nanti anak murid lagi hebat ICT, dah la kanak kanak sekarang umur 2 tahun dah ber Ipad!

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Chik Att...krusus tambahkan ilmu. Bukan senang jadi pendidik di zaman serba moden nih.

Norhaizan hakim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sekarang ni surirumah pun dah celik ict...saya masuk dapur bawa ipad!kes malas nak salin resepi kat kertas!