PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Friday, June 3, 2011

UDANG MERAH

 

ke Balik Pulau ..

Tak yah citer panjang2….

meh tengok …

P1040211

Puas hati ……..

Lalat tu pun nyebok nak interprame …..

P1040213

close up …..

DSC00450

close up lagi ………..

Sebenarnya baba cari musang king …. tapi tak ada  rezeki ..

dah habis …..

Jadi dapat yang ini …. bedal je lah …

1kg ………. Rm25.00 mahal juga lah …

tapi ….. bukan nak makan sepuluh biji pun  …

sebiji pun dah tak larat …

kami ambik yang biasa punya sebiji …. boleh tahan juga rasanya ….

P1040208

yang ni Rm10 sekilo ….

Info dari kawan2….. diaorang cakap ….

diaorang suggest ….

kat depan SRJK© Chong Teik , Relau  … harga lebih murah …. pilihan lebih banyak …

Len kali … try pi cari lagi ….

Tapi jangan try kat Anjung Tinjau …… ramai yang cakap ….

di situ mencekik darah ..….. kata orang …. CA tak pernah cuba …

CA suka gi gerai yang bersepah kat tepi jalan nak ke Teluk Bahang tu ….

P1040201

yang ini …

atau .. mcm ni …

P1040202

P1040219

P1040225

 

Ini bukan tokey durian ….

tukang bayooo ….. harga durian …. hhahahaa ….

tukang makan ….sapa lagikan …

Rezeki jangan ditolak … bala jangan dicari …..

7 comments:

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya suka char koey teow kat balik pulau~~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedap..sedap..sedap

AI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahhh doyan...jgn makan banyak2 nanti demam...hehehe

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedapnya makan durian
peberet iols nih!

Bigdaddyz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

udang merah mmg de best walaupun mahal...faveret tu...

geraugebang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau kat balik pulau dah macam ini punya best...tak dapat bayangkan kalau kat depan pulau noooo...

gedek! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hoi!

Bau sampai sini...!