PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, June 28, 2011

POKOK PALAS …. KETUPAT PALAS

 

Asyik citer pasai buah je kan

hari ni kita cerita pasai daun pulak

DSC00578

inilah rupanya pokok palas

DSC00573

close up sikit

Daunya yang belum terbuka tu … dan mengembang tu lah

yang digunakan sebagai bahan asas…. untuk menjadi

 

ketupat1 

ketupat palas…

Sebenarnya … CA berhajat lah nak membalut ketupat ni ..

sekali …. baba tertinggal daun palas yang diambilnya kat kebun ..

nak patah balik ambik malas…

nampaknya … postpone dululah aktiviti  menternak  lemak dan  menambah spare tyre tu …

 

Puasa tak lama lagi …

Pada yang belum ganti ….

dah qada ke puasa anda …

jangan kata orang pompuan je yang kena qada

orang lelaki pun ada gak

Renungn2kan lah .. yeee  hehehehh .

20 comments:

Kakcik Seroja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Terlalu cepat masa berlalu. Hanya lebih sebulan sahaja lagi kita akan berpuasa Ramadhan. Semoga kita semua mendapat rahmat dan berkat.

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya masih tak faham macam mana dia jadi 3 segi (bukan makanan biasa orang johor, jadi ada alasan la untuk tak reti)

uncle gedek said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak berhajat nak buat...

berhajat nak makan....

ina mail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

first time cik ina nengok pokok daun palas. selalu makan ketupat daun palas, masa raya jiran org kedah kasi. sedap dalam dia ada kacang.

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya pilih ketupat daun plastik~haha~~

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

paling suka ketupat ni..

tp kat kg ai takde sume nih..
org perak biasa buat ketupat biasa & lemang jerrr

leh la chik Att pos sini ckit yer :)

Dr K said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya kalau anyam ketupat, jadi bentuk gajah! ~haha

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kakcik
tul ... tandanya usia kita pun semakin meningkat ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kucingorengemok
hahahah ... itulah skill ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@gedek!

jemput jemput.....mai umah..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ina Do do Cheng
CA suka yang plain ja... yang ada kacang tak suka ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X
ohhh tiu banyak ....tunggu raya ... nanti bergantungan di pasar raya ... ko makan lah ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@makdara TERdiva
lemang perak sedap ..

kita pos gambooo je lah ... heheheh

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

anda memang hebat ...

geraugebang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

laaa,,,terima kasihlah banyak-banyak beri info...inilah perst taim kita tengok pokok palas...kesiann kak gerau ek...

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

KEcik je pokok...kat tepi rumah kat kampung punya la tinggi sampai abah patah tangan jatuh masa ambil daun palas ni, pakai tangga...kalu raya memang ramai org kampung datang ambik....

Unknown said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

www11.9
north face
tory burch outlet
adidas clothing
mlb jerseys
ralph lauren polo

air max 90
coach outlet online
ugg boots clearance
coach outlet

5689 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zzzzz2018.11.14
ralph lauren polo
ecco shoes
coach outlet
off white jordan
red bottom shoes
jordan shoes
ray ban sunglasses
giuseppe zanotti
asics shoes

yanmaneee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

christian louboutin
louboutin shoes
cheap jordans
michael kors uk
cheap nfl jerseys
adidas stan smith
nike react
golden goose outlet
nike hyperdunk
hermes handbags

yanmaneee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeezy
jordan retro
yeezy
supreme hoodie
curry shoes
kyrie irving shoes
outlet golden goose
golden goose
golden goose outlet
chrome hearts store