PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Thursday, June 2, 2011

BUKIT BENDERA TRIP . . .

 

Bila datang cuti sekolah ni …

anak-anak request macam-macam ..

nak ke sini la   … situ la…

jadi semalam … baba off ….

Planning awal pagi …. nak pegi tengok Hari Ulang Tahun TUDM

Tahun ni …. dibuat di Pangkalan Butterworth .

Sekali membuta tak sedar diri …..

Dengarlah bunyi heli dengan jet  brommmm brammmm atas kepala ….

Dok buat heran …. apasal lahh depa ni awal2 pagi memekak…. heheheeh

Rupanya ada lintas hormat …… kalau tak bleh take pic …..

Jadi palnning on the spot ….. jom pi Penang …

Naik Bukit Bendera …. lepas dengar kawan kita ni FADZLI

Hari cuti …. orang ramai betul ….

Parking pun jauh …….

Tapi dah alang-alang datang ….. belasah ja lah ….

P1040126

Orang ramai ….. beratur membeli tiket …

CA ambil pakej family – RM18.00

Ada dua jenis tiket ….. untuk warganegara – kena tunjuk mykad baru dapat harga murah .

Dewasa – RM8.00 ( tanpa mykad – RM30 )- rasanya ini utk tourist

kanak-kanak – Rm4.00

P1040131

sesak orang menunngu utk naik trem …

P1040139

Trem baru ni ….. memang laju … rasanya dalam 5 – 7 minit kita dah sampai atas

Dulu kena berenti kat tengah… dan tukar trem … sekrang tak ..

terus naik ke atas ……. huuuu kecut perut gak……

P1040142

Aktiviti kat atas ni …. bergambar lah …

Boleh tengok …. sebahagian Pulau Pinang dari atas …

tapi bila dah ramai orang …. sesak nafas gak …..

Bukit Bendera ni bukan luas macam Cameron Highland …

Tapi hawa sejuk tu …. adalah rasa juga skit2 …. tak mcm dulu

zamn 80an – sejuk….kalau naik waktu pagi … pakai sweater ….

P1040161

Lepas solat …….. kami cari tempat makan

P1040166

Tempat makan agak sesak …. sebab tempat asal tengah renovation …

Makanannya – boleh tahanlah reganya …. mencekik juga laaa…

Tapi lapar punya pasal …… cekik pun cekiklah….

P1040177

P1040169

P1040179

Budak2   ni dapat teropong sorang satu … berjalan pun pakai teropong …

P1040186

Masa turun … trem dah kurang sesak…

P1040193

sedikit info ….

P1040192

Selamat tinggal Bukit Bendera …

Agenda seterusnya terjah  Balik Pulau …

Untuk apa ?????

To be continue ……

5 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah..kalau dapat gi tgk Ulangtahun TUDM tu..boleh ambik gambar jet..

Dah byk perubahan juga ya saya tgk Bukit Bendera tu..dah lama saya tak gi Penang..

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lama dah tak gi penang- bukit bendera semua tu...
gi balik pulau makan durian ker????
hik hik hik

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak gi makan durian kau! jeles tau!

AI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pernah minum kopi durian? ai x pernah, dgr citer org je...

Fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hehehe..akhirnya sampai gak....bagus2...nak tanya sikit, hari TUDM tu bila..?? nanti tahun depan nak pi...bawak anak2...tak yah pi LIMA...heheheh..nak tau sangat2..