PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, June 22, 2011

Nenas . .



Cerita dalam blog ni ... bukan nak tayang atau apa2 maksud ..

Bagi CA hanya hiburan dan keseronokan berkongsi idea dan cerita bersama ...

Ni Nenas pulak .....

Nenas ni projek family ,,,, yang diuruskan oleh adik dan abang ipar CA ...

Kami kalau balik kg ..... turunkanlah juga tenaga membantu ...

masa awal bantu tanam sikit2 ..

pas tu yang lebihnya .... masa berbuah lah ....

hehehehe ..... tolong mengabih heheheh ...

Nenas jenis Morris yang di tanam di atas tanah keluasan hampir 2 ekar
dan kalau tak silap CA ... lbih dari 40 , 000 pokok ....

Tapi sekarang .... dah masak selepas ditanam hampir setahun ...

Terpaksalah kena jual sendiri ... sebab peraih pun dah ada stok banyak ..

Nak jual kat FAMA ... harga rendah sangat ..

Jadi inisiatifnya ... jual di Pasar Malam ..

Jadi time cuti .... CA pun gi lah juga nyebok kat pasar malam ..

bukan sibuk jual ... sibuk ronda pasar malam ngabih duit heheheh

Malam tadi ... baki yang dibawa balik untuk dijual di sini ...

CA buat jem...... memang sedap ..

manisss melekat .....

Nanti CA tayang gambar kami berjualn di Pasar Malam ....

hahahah ....tengok ada gaya ka dak ...


18 comments:

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nanas~~~

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

minggu ni nak cuba buat pajeri nenas.

AI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

- betullah CA...ape2 dlm blog bkn utk menunjuk2 kan...saje nk bercerite kankan...

- rajin adik CA kan...CA pon...

kucingorengemok said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dipersilakan menjual jem nenas kepada pembaca² blog sekelian

ainnoraini said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suke makan buah nenas ni...
kalau yg manis tu lagi sedappp...

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

camne buat jem nenas tu CA???

iols tak penah2 buat... takat tau beli dan makan sajorkkk!

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sila buat jem untuk tat nenas untuk biskut raya ...

CHYBKI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saye suke nenas manis, tart nenas, pajeri nenas..smualah.


* salam perkenalan ye.

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

CA wat proje family lah..juai dlm bentuk jem, ni nak posa ni..saper2 pembuat tart nenas leh terus contact CA...amacam?

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X
ambik sebiji dalam longgok tu ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NM02
sedap tu ... makan plak dengan gelam masam .. huhu boleh nangis

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@AI
CA rajin cakap ngan makan jaaa.....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@kucingorengemok
hahahahh ...... tengah dok pikir ni .... ada ka orang nak beli ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ainnoraini
kalau manis memang sedap .............

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@miloais
CA buang pulur tengah tu ngan mata dia. Blender ngan gula. Tak yah bubuh air.... Lepas tu masak hingga setakat mana kepekatan yang kita nak ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@DrSinga
hahahahah .... antara projek yang bakal dibuat nanti ..

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@CHYBKI
peminat nenas ni.....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Queenie
hahahahah ...... CA ni jenis projek kelepuk kelepap tu ... buat la.... kalau nak jual ... kena buat istiqarah dulu .... hahahah ..