PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, May 24, 2011

PUSAT REKRIASI AIR PANAS ULU LEGONG , BALING

 

Kami ke sana tanpa dirancang .

menghadiri kenduri seorang rakan di Bongor , Baling.

Makan tak sedar diri …… sedap …..terbayang sampai hari ni ..

betullah kata orang ….. masakan org Baling memang sedap ….

sampai gambar pun kami tak ambil ….

Selepas usai kenduri  …. kami ke Pusat Rekriasi Air Panas Ulu Legong , Baling

Chalet telah ditempah semasa dalam perjalanan .

CA ambil deluxe chalet RM120.00

Meh layan ….

P1040076

Mercu tanda….. tak sesat dahhh ….

DSC00122

DSC00125

Petangnya kami turun   …… sekadar merendam kaki kat kolam kanak2…

2 orang tu ….. memang tak melepaskan peluang …..airnya suam2 kuku …

DSC00134

chalet kami ….. tak sempat ambil gambar kat dalam ….

DSC00137

DSC00144

Pagi esok masuk lagi ……….. air dah panas . Kolam kanak2 pun dah tak tahan nak masuk …..

DSC00148

Depan chalet kami ada taman permainan ..

Malamnya …….. Baba seorang saja yang turun .

kami semua membuta ……. tapi dilihat ramai yang datang .

Siap bawa khemah lagi …..

Tempatnya cantik dan bersih …..

satu hari nanti cadang nak pergi lagi.

5 comments:

gedek! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kolam berendam nampak...

kolam berenang ada tak...?

miloais said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

best lah ada kolam2 ni...
anak2 lah best kan????

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagus berendam dalam kolam air panas ni...boleh bunuh segala macam fungus dan kuman2 kat kulit tu...:)

Cik Ina Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooo pegi sorang ye, tak ajak cik ina.sekarang orang musim berendam ye, sebab musim panas kot.

mozag02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Satu lagi kolam air panas yg terbaik adalah di Felda Sg. Klah, Sungkai Perak terletak kira-kira 100km dari Ipoh ke selatan. Ada 2 punca matair iaitu panas dan sejuk (air gunung) dimana tiada hotspring lain yg ada 2 punca air ni.

Lawati lah http://jomronda-mozag02.blogspot.my untuk melihat tempat2 menarik!