PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Wednesday, May 4, 2011

AKTIVITI SANTAI DI KAMPUNG

 

 

Aktiviti hujung minggu … kat rumah kakak baba (MIL tinggal kat sana skrg)

Rumah….  ditengah sawah

Jadi aktiviti kami  berdua …

apa lagi ……

 

DSC07969

Baba …… tengah tnjuk skill

 

DSC07974

 

dapatlah ….. puyu …. dengan lampam ..seekor keli ..

CA … jadi tukang bawa plastik tu je lah

 

DSC07976

 

Pas tu baba ajak gi kat telaga ikan abang ipar  ….jauh kat tengah tu

motor tak leh masuk … kena jalan kaki …

yang nampak ada 2 pokok  kelapa tu …..

Ya Allah …. azab betul nak sampai …..  CA toobat dah tak moo pi lepas ni

menggeletar pala lutut 

 

DSC07978

 

menggelakkan batas sawah yang kecil dan licin

lalu kat ban sungai … yang penuh semak samun …

tapi … kena ingat .. ada perangkap tersembunyi …

apanya ….sekali kita pijak ingatkan tanah …

rupanya jerami ……. berdesup… kau terpegheluih masuk lobang sampai pangkal peha …

pas tu menjerit2 ropa orang gila….. nak naik tak boleh

DSC07979

akseksori … ke bendang

punca … CA ….

bedebub debab tergelincir macam nangka busuk …..

control macho …. hahaaa

20 comments:

aliaaroslan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah, bestnya ke bendang. lama saya tak ziarah keluarga angkat di kuala selangor, yang rumahnya di tepi sawah :)

bujal X said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada lintah tak?

NM02 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaahhhhh!!! manyak syok la. terus ingat sawah padi kat kampung. nnt balik nak berposing kat situ lah... hehehe

ah bujal tu, takkan takut lintah kot... cet! *__*

Cik Ina minat Do do Cheng said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Chik Att nak ikut makcik sukaaaaaa.makcik nak buat puyu ikan pekasam.makcik boleh wat ikan pekasam. tapi cian chik Att jatuh,jangan serik tau.

DrSinga said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ha ah..
ada pacat tak?
ke...pacat pun dah tak nak gigit..
dah lali..

NGINAP SRENGENGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam anaknda,

cantiknya kampong anaknda......

ayah cukup suka scenery nya.

Jantung berdegup lancar.

Gambar2 tu ayah nak ambik,buat bahan entry.....boleh

ainnoraini said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm kat kampung en somi kite jer..kat belakang rumah ade sawah padi...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@aliaaroslan
kami ni org kampung .... tak nampak bendang rasa kosong pala...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@bujal X
lintah tunggu koo Bujal ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NM02
... posing jangan tak posing ... pas tu jangan lupa tayang kat blog

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cik Ina minat Do do Cheng
bestnya ...pekasam .... CA tak pandai buat . Pandai makan jaa....

Tak serik ....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@DrSinga
pacat tengok pun takut hahahah ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@NGINAP SRENGENGE
Terima kasih ayahanada , itu kg kakak suami .
Boleh .... ayahanda ambillah mana2 pic yang ayahanda berkenan kat dalam blog ni . Sama-sama kita berkongsi keindahan alam ciptaan Allah ...

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ainnoraini
bestkan ....

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bestnya!!!

Saya teringin nak gi kat sawah padi..ada tali air pulak tu..

Kat mana lokasi ni ya..boleh singgah jalan2 tak?

gedek! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pemandangan yang mengasikkan...!

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad
ini kat kg kakak suami . Kalau datang utara ... mailah singgah .....

Chik Att said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@gedek!
halusssss ... tenang ja kan ...

maira said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila masuk rumah CA, memang terkenangkan kampung halaman... rindu nak makan ikan sawah, sekarang dah jarang2 jumpa w/pun kat kg kan .. :)

Queenie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Yo! terpegheluih sampai ke peha?
sexy tu...pacat pun tentu telan ayaq lioq...waka waka...