PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Monday, April 1, 2013

AKHIRNYA …

 

Assalamualaikum ….

seminggu CA tenggelam ….

Terima kasih pada rakan-rakan yang masih sudi bertamu di sini …

Akhirnya ….

DSC_1451

Surat Beranak rumah A-G-09 … Perumahan Keluarga SeriBayu

Kami menyerahkan kembali kediaman yang dipinjamkan buat kami kepada pihak yang sepatutnya.

Sedih ada …

Gembira ada … bila dah move on to my new Home Sweat Home….

Tapi … memang sedih yang banyak ….

Di sini ….. lah CA dan suami mula menapak hidup bersama …sehingga dikurniakan 3 orang cahaya mata

Sebelum itu …… selepas diijab kabulkan (wwwwsehhhhhh ) ..

Kami berumah .. tapi tangganya di tempat lain… hahahah

CA di KL dan Abang Leman di Kuching ….

CA tak ikut pada ketika tu … atas banyak faktor antaranya tentang study lah …

FAktor lain …..mak ayah guaaa… tak kasiiiii hahahahahah

.

.

Apabila disahkan mengandung anak sulung … dalam setiap sujud …

CA berdoa ……. biarlah tika melahirkan ….. ada suami bersama …

Dan kami takkan berjauhan lagi …

Alhamdulillah ….. Doa yang dipanjatkan Allah sambut …

Bulan Feb  2004 …. Abang Leman ditukarkan ke Pangkalan TUDM Butterworth .

Dan Bulan April  2004…. CA menyusul berpindah ke sini …

24.5.2004 … CA selamat melahirkan cahayamata pertama kami …..

Indahkan… susunan Allah … untuk hambanya …

Alhamdulillah …

.

.

.

Di rumah ini … kami bina hidup kami  …..

.

Dan akhirnya …..  25 March 2013 kami berpindah …

27 march secara rasminya ….. penyerahan kembali rumah ini kepada pihak RMAF Butterworth.

.

.

K… nanti kita stori lagi …

6 comments:

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Waaa...CA pernah duduk KL la ya...zaman student?

Rumah baru kat mana? Penang?

Selamat masuk rumah baru..:)

Acik Erna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalam CA..selamat berpindah kerumah baru.
meninggalkan rumah yang dah lama diduduki memang sedih..acik dulu berpindah selepas 18 tahun tinggal dalam rumah tu memang sedih..sepanjang perjalanan air mata keluar tak mau berhenti..

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedihnye...

ape-ape pun hidup mst diteruskan :)

Unaizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat membina bahagia. Not to be sad too much, nanti you'll create new happy moments at your new place.

azieazah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat beranak. Hehehehee!

Selamat menempuh kehidupan lebih indah di rumah sendiri.

*Saya dulu, tak merasa duduk kuarters pun, wpun hubby dulu Air Force Sg Besi berbelas tahun. Rugi gak tak merasa suasana camtu.

Cho Zila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang sudah pasti banyak kenangannyerkan CA.. apapun kehidupan mesti diteruskan ke arah yang lebih baik...