PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....

SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.

Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....

Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...

Tuesday, April 2, 2013

NEW HOME SWEET HOME …..

 

Alhamdulillah ….. proses perpindahan dan penyerahan kembali kuarters kepada RMAF selesai

Seperti biasa sebelum penyerahan kembali ….

kami kena lah catkan balik rumah tu ….

DSC_1446

Memandangkan tak banyak perabot milik sendiri ..

Kebanyakkannya adalah perabot milik RMAF  ….

Jadi taklah pening sangat … Dalam tak pening tu ..

Rupa-rupanya …. bnayak juga barang yang beranak  pinak dalam lemari lemari

bawah bawah katil …..

hahahahaha … masa ni lah jumpa segala mak nenek ..

Yang dah lupa … bila yang beli tu …. yang banyak sekali…

Dalam kata tak ada periuk … rupanya .. hahahah

bawah katil tu … ada 2 set …

… Jadi ….. telinga ni … kenalah buat pekak …

bertong tong … berlori lori  lah …

akuuu tadah je lahhh telinga ….

.

.

.

ehhhhhh sesedapp rasa jeee ko kutuk bini  kan bang Leman …

ko tak sedooo … 2 kotak besau tu …. kasut koo jeeerrr tauuuu …

.

.

DSC_1269

our  new home …

Barang2 banyak lagi dalam kotak …..

Sumbat satu bilik ….

DSC_1481

Tarik satu ….satu …

DSC_1162

Selamat tinggal ….

.

.

Hari ini …selesaikan pertukaran Aisyah ke Tadika baru …

Kembang kempis …hidung … masa tinggalkan tadi …

Air mata bergenang ja…..

Nanti dapat kawan baru ok lah tu …

.

.

.

Menjawab posting semalam …

DDZ …

CA memang pernah tinggal di KL … hampir 11 tahun juga .

CA .. sekolah rendah di Kedah

Sekolah menengah di Penang ..

Masuk Maktab Perguruan di Ipoh , Perak ..

Posting pertama … Ngajar di KL .. & sambil2 tu sambung study ….

Kawin ….still di KL … and then …. patah balik ke Penang … sampai sekarang …

Dan InsyaAllah … setahun dua lagi … nak kena balik duduk kat Kedah juga lah …

Tanah tumpah darahku ….

.

.

DSC_1314

Bibik dah tarah keliling rumah …..

tepi-tepi pagar dah di tanam dengan cabai , terung dan kacang …

.

Nanti kita jumpa lagi ..

Hari ni nak …. bw blog korang …

8 comments:

munna said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

seronoknya... duduk rumah sendiri....

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Best betul ada bibik boleh tarah tanah..siap tanam cili...Nak pinjam bibik seminggu boleh tak? hahaha

so rumah baru ni kat kedah la ya?

Nieyl said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

klu pindah umah nie..aduh...kemas nyer makan mase lame gak kan...mesti letih kan..lelagi klu yg de kerjaya...wah!klu nieyl..pengsan...

Kniedaz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Rumah ni kat Penaga ke?
Saya duduk Taman Kuala Bekah ^_^

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow...bosa nya rumah baru.....best nyaaaa

JunAina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wahhh...seronoknya rumah ada tanah cam gitu. Boleh tanam2 sesuka hati.

Muna Mahdzar-Fadaaq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tahniah!!!
Lawak-la title post ni, tapi betoi-la, very the penat kerja pindah-randah rumah ni.
Anyways, have fun in your new home!!
xoxo

fadzli Amir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam cik att...hubby TUDM ke...uih...kalu tau awai2 nak kenai nak suruh dia bawak round tudm butterworth...nak tengok f16 dari dekat...hehehehe