PESANAN TUAN TANAH KEDAUNG ....
SELAMAT DATANG dan TERIMA KASIH pada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke Teratak Chik Att , Sila tinggalkan jejak kalian agar dapat saya berkunjung balas ke blog anda.
Bahan di dalam blog ini boleh dikongsi tanpa kebenaran kecuali GAMBAR FAMILY DAN ANAK-ANAK SAYA .
Yang lain tu ... nak ambil ka... nak kongsi ka ... ambillah ... semoga ia dapat membantu dan memanjangkan ilmu yang ada....saya hanya insan biasa ....
Penegasan ..... komen yang tiada nama (anonymous) tidak dialu-alukan di sini. Maaf jika saya terpaksa men"delate"nya ...
18 comments:
ah terliurrrr!
perkasam~~kena dengan nasi kosong panas pun da sedap~~
celik bijik mata masa bersahur...
pekasammmmmmmmm!~ my peberet hoccay!
kalo iols balik kampung iols - sokmo gi pasar sari kat Bota Kanan - beli ikan pekasam... banyak2 buat stok - bawak balik KL!
aaa pengsan tgk pekasammm
Pertama kali kakcik tengok sambal tumis daging dengan petai. :)
Pekasam - perghhh!
1st time dengar sambal tumis daging ! :P
bulan pose makan pekasam memang pembuka selera...
- kenape kalo kite goreng pekasam kan...hancur!! nti tinggal tulang je...T_T
@NM02
emmmm ....sedap tau ..
@bujal X
tidak dapat dinafikan lagi ....
@kakngah
kalau taruk cabai ... lagi celik heheheh
@miloais
samalah kita ... mesti cari pekasam ...
@Kazaztan Team
sila telefon 999
@kakcik
itu resepi ... mak sedara saya ... pertama kali tengok heran gak... bila try ..rupanya sedap....
@Daddy Ziyyad
memang sedap .... cuba minta mommy zz buat .... cuma tambah ... halia ngan serai saja .... dalam ingredient sambal tumis biasa ....
@lieynanilaz
betul.....
@AI
kalau tak nak hancur.... masa goreng bagi minyak lebih sikit ... mcm kita goreng ikan ... tetapi kalau pekasan yang agak lama.... mungkin dia akan hancur ...
Post a Comment